LaBrie

Hästar, Landet och Livet - i Medgång och Motgång.

Å int passa de

Kategori: Häst

Nä inte passade bootsen inte. Jag mätte hoven enligt anvisning, 113 mm. Storlek 1 innefattar 110-117 mm så, ja, det borde ju då vara storlek 1 han ska ha. Med våld så kunde jag få på dem men vad ska då hovarna kunna växa i? Dessutom ska det inte ta typ en kvart att få på dem. Så nu måste jag ringa när de öppnar och be dem lägga undan storlek 2 så jag får åka in och byta dem under dagen. Bara hoppas att det finns kvar (de hade sålt mycket sista dagarna och det var ganska urplockat) och att de passar. Risken är väl att de är för stora.
Iaf så longerade jag honom en stund på ängen, både trav och galopp, och han är då inte halt längre trots att han var barfota. En bra sak iaf :-)
La brie var så biten runt ena ögat att hon inte kunde öppna det och det bara rann tårar. Stackarn. Så jag tog en promenad med henne istället för att rida då jag var rädd att hon inte skulle se något. Ögat blev då bättre efter promenaden och nu satte jag på ett flugpannband.

Var är sommaren?

Kategori: Allmänt

Alltså, det här vädret. Var är sommaren?
Jag har nu gjort några få tappra försök att ta på mig kjol och lågskor men det har slutat med att  jag har suttit med en stor, tjock kofta på mig på jobbet och varit blå om läpparna och tårna. Kollade just på yr.no och om man kollar på långtidsprognosen så ser det verkligen inte ut att bli något bättre. Var är sommaren?

Ingen böld

Kategori: Häst

Skona är av och hästen blev bra direkt. Sömmarna satt ju i sulan så inte så konstigt att han var öm, men det fanns heller ingen vägg att spika i. Så idag ska jag bege mig till Hööks för inköp av Cavallo simple boots. Så nu håller ni tummarna för att han ska fixa att gå barfota och ridas med boots istället. Ska ta på ikväll och ta honom på lina och se så han ser helt ok ut.
Hästen var iaf überlycklig när han fick gå ut till sin hagkompis igen så han var tvungen att ta sig en galopprunda. Men nu har han inga skor att trampa av sig längre så nu får han galoppera på om han vill.

Underbara valp

Kategori: Allmänt

Han sover på de mest konstiga ställena, kolla!
 
Tvättkorgen
 
Bokhyllan på jobbet
 
På hyllan under vardagsrumsbordet
 
Sen kan man även hitta honom utomhus
 
Sist men inte minst så är det rätt okej med en storebror ibland, typ när morsan drar fram den där äckliga snabeldraken.
 

Han är underbar. Världens sötaste och snällaste valp!
 
 

Ridning och en hovplanering

Kategori: Häst

Red ut på fuxen igår kväll. Hon börjar vara fet som en tunna så jag undrar hur tusan hon ska se ut i vinter när fölet börjat växa ordentligt. Nåja, hon sköter sig rätt hyfsat numera dock är hon fruktansvärt irriterad på insekterna så det går inte att stå stilla en sekund för att tex dra sadelgjorden.

Idag kommer iaf hovslagaren. Nu har vi bestämt att han ska få gå barfota fram en tid så att hovarna får återhämta sig lite. Ska bara försöka få tag i ett par hovboots som jag kan ha då jag rider. Hoppas verkligen detta ska funka nu...och Att det faktiskt är hovarna som är orsaken och att han slutar halta när hon tagit bort dem. Hoppas också att det inte blivit någon hovböld utan bara ett sömtryck. Vill så gärna vara med på helgkursen nästa helg!
Han var iaf inte alls svullen i benen igår kväll men då hade han ju varit lindad också sen kvällen innan. Skönt det iaf, inte bra att gå omkring med vätska i benen.

...och det fortsätter

Kategori: Häst

Fick just ett sms av hovslagaren, sjukt barn idag. Alltså, det tar aldrig sluuut. Jag fattar inte hur länge till jag ska orka hålla på med hästar, det är motgång på motgång hela tiden. Det är upp som en sol och så fan ner som en pannkaka i botten på en gång.

Det är så konstigt också med Dakhar. När jag kom hem igår så var han vätskefylld i båda fram men mer på vänster. Jag tvättade dem ordentligt och sen fick han gå ut i en liten hage några timmar. När jag tog in honom så var höger fram som vanligt och vänster mycket bättre. Jag försökte lyfta och klämma igenom vänster benet men det var han inte så sugen på om jag säger så. Så här så låter det ju som en senskada men var i hela friden skulle han ha fått den ifrån?! Kollade honom på raktspår och på volt. Han är ren i skritten men i trav så är han halt på vänster. Jag hoppas och det känns som att det är något med hoven men samtidigt stämmer inte symtomen helt.
Hur som haver så måste jag försöka få bort skon idag, med eller utan hovslagare.

Min normala "tur"

Kategori: Häst

Ja min tur med hästar fortsätter. Igår var Dakhar halt, inga andra symtom. Han har fått stå inne inatt och nu på morgonen var han väldigt svullen i vänster ben, samma ben som den trasiga hoven. Jag pratade med veterinären på morgon och hon var väldigt tveksam till att det skulle kunna vara något annat än hovarna. Hovböld eller någon söm som trycker? Hon menade på att fullblod är ju sähär i benen att de sväller mycket för lite. Hon tyckte jag skulle linda på ett bandage med alsolsprit så det drar ut lite vätska och att hovslagaren skulle komma ut i första hand. Sen kunde jag bara höra av mig om jag behöver något smärstillande/avsvällande också. Vi börjar så får vi se sen. Hovslagaren kunde komma imorgon eftermiddag. Boxvila tills dess, ska åka och köpa några fler hagpinnar och tråd på lunchen och göra en sjukhage så han kan få komma ut lite iaf.
 
Det vore verkligen så himla typiskt nu om jag lånar en häst som aldrig varit skadad och så hinner jag rida typ 4, lugna, pass och sen blir det inget mer än dyra utgifter.

Dåligt bloggande

Kategori: Allmänt

Jag kopplar verkligen bort datorn när jag är ledig, speciellt på sommaren. På jobbet sitter jag framför datorn hela dagarna så när jag är ledig vill jag inte ens se en dator. Oftast brukar jag då bara lägga ut blogginlägg från appen men den har inte funkat i helgen. Det har väl hänt lite grejer på farmen under ledigheten så jag får återkomma med det under dagen.

Besök på jobbet

Kategori: Hund

Idag har Vidar varit på besök på jobbet en stund. Han sov hela tiden. Inte så kul tyckte mina kollegor.

Träning och mera skor

Kategori: Häst

Igår kväll var jag och Dakhar på träning hos Karro. Det var sååå kuuul. Nu är jag helt taggad på att rida och träna igen efter en tid då jag varit lite off pga La Bries skador och humör.
Vi tog det ganska lugnt och tränade mest på lösgjordhet och rakhet. Så i traven red vi raka linjer med halvhalter och i galoppen på att han skulle vara rak. Med inslag av volter här och där. Är så skönt att kunna rida en häst som svarar på signalerna och som är jämn i båda sidorna och som jag kan sitta ner på både i trav och galopp. Tack vare detta så kunde vi också fokusera väldigt mycket på min sits. Och det mina vänner kan jag säga BEHÖVS. Herregud vad jag har lagt mig till med olater sista åren men nu jäklar ska det bli ändring på det.
Dakhar fick väldigt mycket beröm av Karro för att han är så fin och välriden, positiv och jämn. Hon berömde även hans bakben och sa att det går säkert att trampa med honom också. Hon sa att jag kommer att ha väldigt kul med honom. Det tror jag också!



På vägen hem fick vi med oss Ingela och Rubino. Rubino, eller Rune, ska gå på bete hos mig några veckor så nu har jag även lite ridsällskap hemma. Det gick väldigt bra i transporten och när vi släppte ut dem. Däremot senare på kvällen så (döm om min förvåning) började Dakhar att jaga Rune! Jag fattade ingenting. De hade iaf en uppgörelse som pågick några minuter och som resulterade i ett bitsår på Runes rumpa och tyvärr en tappsko på Dakhar. I morse verkade det då lugnare även om Rune gick ensam. Funderar på att göra en lite mindre hage, än de har nu, som Dakhar och Zorro får gå i och så får jag ge hö till Dakhar då förmodligen inte gräset kommer räcka. Detta för att försöka få ner risken för tappskor hela tiden. Samtidigt vore det väldigt bra för Zorro med mindre gräs, även om han har betesreduceraren på sig. Vi får se. Hovslagaren kunde iaf komma imorgon och slå på skon - hoppas att det går, att den inte är för trasig eftersom det är vänster fram som var den första tappskon som inte var så hel i förra veckan...

Tappskor

Kategori: Hund

I morse tog jag av Dakhar bootsen då jag tänkte att nu borde det ju vara lugnt, vill ju inte att han ska få skav av dem. Men det var en dum ide för på eftermiddagen var höger fram borta. Jag har bokat in lektion imorgon kväll och allt. Som tur är gick det att boka in hovis i samband med detta då hennes stall är bredvid det jag ska träna. Dock har det ju då inte blivit så bra upplägg inför lektionen. Jag har ju bara ridit honom en halvtimme i torsdags och tömkört i lördags. Skulle ju ha ridit ut idag men det sket sig. Nåja, det får bli en lugnt lektion med fokus på lösgjordhet. 6-8 Juli ska vi på helgkurs, ska bli riktigt kul :)
Men tyvärr är det nog så att det blir boots i hagen och hoppas på att det inte ger några följdskador. Det är ju inte bra att han trampar bort skor hela tiden och trasar sönder hovarna heller.

Sjuk

Kategori: Allmänt

Idag ligger jag hemma sjuk. Trist som tusan. Men ändå skönt. Jag har sovit i stort sett hela dagen. Nässprayet är slut och just nu känns det som att huvudet ska spricka av snor snart. Kommer nog sluta i bihåleinflammation det här. Inte kul att vara sjuk den här tiden på året.
Men jag får iaf vara med den här hela dagarna och det är inte fy skam :)

Tömkörning

Kategori: Häst

I fredags blev jag förkyld och i lördags var jag riktigt risig men kände att jag behövde motionera båda hästarna. Så för att minska min fysiska ansträngning så valde jag att tömköra båda två på ängen. Korta och ganska lugna pass men så att de ändå fick jobba igenom sidorna och ryggen.
La Brie skötte sig väldigt bra och vi skrittade fram på töm i skogen först. Sen skritt och trav med mycket övergångar.
Dakhar skötte sig så klart också bra. På honom la jag in lite galoppfattningar också. Jag tror detta är ett väldigt bra jobb för honom så det blir det mer av och ska även börja lägga in bommar så han får upp ryggen lite extra.
Idag är det pissväder igen så jag får se om det blir någon ridning idag. Min förkylning skulle behöva vila också. Vi får se.

Vidar i bilder

Kategori: Hund

Här är vi på väg hemmåt från kenneln. Lite orolig först men sen somnade han.
Första mötet med Neo. Han var väldigt läskig först men nu försöker han få igång Neo och leka men Neo är inte så intresserad av det.
Han är så fin!
Sen blir man lite trött.
Och sen måste man äta också.
Helt underbar valp. Han har sovit hela nätterna och inga olyckor inne. Eller ja förresten, Christoffer hade honom själv några timmar igår och då blev det en olycka ;)
Det går bra med Neo också. Vidar försöker leka med honom men har fattat att man inte kan klänga på honom. Neo morrar när han tycker Vidar är för närgången och hittills har Vidar fattat. Neo har också fattat att han inte är så farlig och låter honom komma närmare nu än tidigare.
Findus har lyckas få in två träffar på Vidar men verkar ändå vara försiktig då det inte blivit några klösmärken. Vidar vill så gärna leka med Findus och blir lite frustrerad när han inte kan få komma nära.
Allt som allt så går det bra och det är en helt underbar valp!

Idag är dagen

Kategori: Hund

Idag blir vi med valp. Idag flyttar Vidar hem. Några timmar jobb nu först sen är dags!

image descriptionimage description

Premiär

Kategori: Häst

Det blev en liten premiärtur med Dakhar ikväll. Bara en halvtimme och skritt. Han var lite stel men ska nog släppa på några dagar. Han var lite känsligare än La Brie och började trava bara jag typ rörde skänklarna :) men framförallt var det inga i frågasättningar om var vi skulle gå eller nått. Skönt.

Äntligen!

Kategori: Häst

Nu har de fått nya fötter. Så skönt att kunna få släppa ut Dakhar med de andra. Hovarna blev fina men tyvärr är vänster fram lite trasig så det fanns inte så mycket att spika i. Bara hoppas att han inte springer allt för mycket så de får sitta kvar. Tog på honom boots nu innan vi släppte ihop, hoppas det skyddar lite. Nu kan han ju så klart inte gå med dem dygnet runt för då lär vi nog få andra problem men iaf nu i början när det kan bli lite springit. La brie håller på att rangordna lite då hon vill ha koll på "sin" Hulda men Dakhar får ändå vara med dem och hon gör inte illa någon. Hon är en bra ledare, tydlig men snäll. Dakhar är så snäll och fin och gör ingen illa, han går hellre iväg än att det ska bli dålig stämning.

Nu jäklar ska jag börja rida igång honom. Ska bli spännande att rida något nytt :)

En tisdag full av kontraster

Kategori: Gård

Snacka om en konstig dag igår. Det är svårt att glädjas fullt ut för Christoffers Afghanistan-muck och hemkomst efter att ha behövt avliva en fin häst. Det blir sånna konstiga kontraster och jag har svårt att släppa QZ från min näthinna. Han var så fin där han låg, helt fridfull och förevigt springandes på de gröna ängarna. La Brie saknar honom och hon gnäggade när vi kom tillbaka med transporten, hon trodde han var inne i stallet. Hon vandrade längst hans hage igårkväll och man såg hur hon undrade var han tagit vägen. Önskar man kunde prata med dem ibland och förklara vad som hänt. Han har det så bra nu och de kommer mötas igen en dag men tills dess hoppas jag att La Brie får stanna på denna sida om himlen ett bra tag till.
Vila i frid så länge vännen, vi kommer sakna dig!

Känns ändå skönt att Christoffer kom hem just igår så jag också fick tänka på någonting annat och få mänsklig närhet. Även fast det inte är min häst så sätter det avtryck och han har ändå varit mig så nära under en lång tid så självklart känns det. Var som sagt skönt att kunna gå in sen och ta det lite lugnt och äta lite gott. Hade inte Chrille kommit hem hade jag väl förmodligen börjat träna häst och inte kommit in fören kl 22 som vanligt.

R.I.P Quite Zepecial

Kategori: Häst

Nu har du inte längre ont och du får alltid äta det grönaste och finaste gräset. Du är saknad!

Blötmark

Kategori: Häst

La Brie börjar verkligen komma ur sin hormonrubbning och börjar bli stabil igen. I söndags red jag ut och kunde till och med rida efter en väg med diken utan att vi höll på att slå ihjäl oss. Hon gick framåt hela tiden och var glad och positiv. Igår tömkörde jag efter samma väg och det gick väldigt bra. Vi travade väldigt mycket så det var ju ett bra motionspass även för mig.

Jag är så less just nu på allt regnande som varit. Hoppas verkligen det stabiliserar sig nu. Allt detta regnande bidrar dels med att hästarna trampar sönder markerna men framförallt bidrar det till att jag inte kan träna något på volt alls eftersom det inte går att vara på ängarna och det går definitivt inte att göra klart ridbanan. Ridbanan grävdes fram i slutet på Juli i fjol och sen från den dan vi skulle börja med att fixa det sista innan materialet kan läggas ut så har det regnat. Regnat och regnat. Marken håller inte för att köra ut någon traktor på för att det är så blött. Jag funderar nu på att anlägga risodling där istället för då jäklar kommer det att bli torrt istället.

Denna j-vla hovslagare

Kategori: Häst

Vilken tur att man stiger upp före fan, stressar från jobbet, bokar av ett bankmöte, tackar nej till en födelsedagsmiddag, skippar att tanka och handla för att hovslagaren ska komma och så kommer han inte. Han bemödar sig inte ens om att höra av sig. Som om det var nog så skulle han ha varit här redan för tre veckor sedan. La brie är nu inte skodd på 10 veckor och det är inte så bra för henne. Nu hänger han jävligt skört till!!

Katastrofal helg

Kategori: Häst

Den här helgen har varit katastrofal. Jag har inte ens orkat blogga något. Kaoset som började på fredagen fortsatte på lördagen. De två valackerna från Boden kom på bete och vi släppte in dem med La Brie och Hulda. Det gick bra från början men på eftermiddagen hade de börjat jaga La Brie så hon var helt överstressad och svettig. Inte så bra för hennes föl! Det största problemet i allt var att jag ver helt själv hemma och skulle nu försöka få fast bodenhästarna för att kunna flytta dem till en egen hage. Det var många turer hit och dit och hästar här och hästar där men tillslut har det nu blivit så att bodenhästarna går själv, la brie och hulda själv och QZ och Zorro själv. Stackars Dakhar går i egen, liten (ler-)hage och jag hoppas han får skor på sig idag. Och jag hoppas också att han nu iaf ska kunna gå med La Brie och Hulda och att det ska gå bra. Dakhar är ju lugna gatan själv och gör nog ingen något illa, Hulda är så liten och föltuggar så fort någon tittar på henne och La Brie är också snäll så det borde gå bra tycker jag.
Jag fattar inte vad det är  med hästar, varför kan de inte bara vara snälla med varandra!?

Det blev en rörig fredagskväll

Kategori: Häst

Det blev en rörig kväll. Provade först min dressyrsadel på Dakhar och den låg faktiskt riktigt bra. Sen tog jag en promenad med honom. Sen var det La Bries tur och jag planerade då att gå med henne till skogen och så sitta upp och rida i skogen. Det började med att Hulda rymde när vi gick iväg så det blev lite kaos. Lämnade sedan henne inne och gick iväg igen. Allt gick bra när vi red men hon var väldigt pigg kan man säga. Ska försöka få igång henne lite mer nu, tror det ska gå bra dock skulle det ju underlättas om det kunde bli lite sommarvärme så hon blev trött! Samt om jag hade haft en ridbana...
Sen kom iaf Helen så då släppte vi ihop QZ och Dakhar. Det gick rätt bra tills La Brie kom ut i den andra hagen och QZ skulle skydda henne och började jaga Dakhar. Så vi tog ut Dakhar igen och då var hans ena framsko lös. Vi började då kolla igenom fötterna ordentligt och han ser verkligen hemsk ut! Ser inte ut som att han är skodd de senaste 3-4 månaderna. Skorna är helt nednötta och så även hovarna. Han är jättelåg i sulorna och utflyten. Vi drog av säkerhetsskäl bort skon och har lindat in den med bomull och silvertejp så han inte ska bli allt för öm. På måndag kommer hovis och skor la brie men han får nu prioritera Dakhar först om det är så att han inte hinner båda. Dakhar får stå inne tills dess då jag är rädd att han kommer bli halt om han går ut.
Ja, alltid är det nått...

Lite jobb framöver

Kategori: Häst

Jag insåg igår att det kommer inte vara det lättaste att hitta en begagnad och billig sadel till Dakhar. Speciellt inte här uppe där utbudet inte är så stort...

Kolla ryggen, bogbladen och manken.


Men jag tänker att en Dominus eller Prestige skulle funka. Kanske också en Albion eller en County. Är ju inte så lätt att få någon expert hjälp här uppe heller. Har mailat de sadelutprovare som finns men de svarar inte ens.

Han är inte så fin i kroppen just nu heller. Ganska tunn över revbenen och bukig, tunn över ryggen och rumpan. Han har ingen glans i pälsen heller. Blir mycket skrittjobb i skogen och långgalopper i sommar tror jag.

Enligt plan

Kategori: Gård

En bra dag och kväll.
Finaste Vidar minskade inte på min valpsjuka precis, hur underbar som helst.
Dakhar anlände i tid och välbehållen. Lite trött och uttorkad av resan bara Han är dock betydligt äldre, fysiskt, än vad jag minns honom men fortfarande väldigt snäll. Tog en promenad så han fick röra sig lite och han reagerade varken på bilar, får eller när det dök upp två skällande hundar bakifrån. Han känns stabil :)

Längtar

Kategori: Hund

Idag ska jag åka och hälsa på lill-killen.



Någon som har en Dominus?

Kategori: Häst

Det är mycket nu. Inom en vecka får jag hem en häst, en karl och en hund. Först ut är då hästen. Han är på väg nu så får se om han anländer sent ikväll eller imorgon.

Jag undrar om det är någon som har en Dominus dressyrsadel som jag skulle kunna låna och prova på hästen?
Hon hade ingen sadel till honom nu men sa att om jag hittar någon billigare begagnad så skulle hon stå för den. Han har tidigare haft en Amerigo Alto som passat honom perfekt. Nu är den lite för dyr så den jag kan komma på som skulle kunna passa honom är Dominus. Den är i stort sett en kopia av Amerigosadlarna.

Nationaldag

Kategori: Allmänt

Blev inget nationaldagsfirande för mig idag. Inte riktigt min grej heller. Igår åkte jag ut till stugan med pappa och Åsa och blev kvar där till lunch idag. När jag kom hem har jag tagit en promenad med la brie och sen Zorro. Sen har jag faktiskt haft en smörjdag och har rengjort och smort in all utrustning. Nu försöker jag kolla på en serie men jag lyckas bara somna hela tiden. Tänkte ta en joggingtur om en stund men det bara tokregnar just nu så jag får se hur det blir med den turen. Vill inte springa utan musik och jag vågar inte chansa att ha iPhonen med om den blir blöt av regnet. Dålig ursäkt kanske....

En foderhäst

Kategori: Häst

Nu är det klart att denna kille kommer upp till mig från Trosa på torsdag.



Han heter Dakhar, är 17 år och faktiskt ett fullblod. Han är utbildad MSV och jag hoppas att jag ska kunna ha honom som läromästare ett tag och få utveckla min egen ridning. Det ska bli väldigt kul och spännande och jag bara längtar tills jag får lasta på transporten och åka till en träning och verkligen TRÄNA!

Jag känner honom lite sen några år tillbaka då jag jobbade hos Johanna Hästbacka i Trosa. Han är en trevlig, snäll och fin individ som är lätthanterad och fin i ridningen. Tror vi kan få en fin tid tillsammans.

Vårt nya liv

Kategori: Familj

En bra helg där jag jobbat undan mycket som blivit åsido satt sista tiden. Huset är städat, tvätten är tvättad, tentan och sista inlämningsuppgiften är skrivna och sommarhagen är byggd. Dessutom är jag utvilad. Kom däremot på ikväll att jag inte ens lämnat gården på hela helgen. Man kan ju tro jag håller på att bli folkskygg :) ganska skönt ibland faktiskt och väldigt skönt att få bort en massa stressmoment. Nu kan jag i veckan koncentrera mig på trädgården och djuren... Om vädret nu vill... Det öser ner nu igen och väderprognosen ser inte nå ljusare ut de närmsta dagarna. Tycker så synd om hästarna, det är nog det värsta.

Om en vecka och två dagar startar mitt nya liv. Eller vårt nya liv. Christoffer kommer hem och det för alltid. Jag kan inte tro det är sant men nu börjar det faktiskt gå upp för mig. Äntligen ska jag få vara med den bästa människan jag känner, och den människan jag älskar över allt annat, på riktigt. Äntligen ska det få vara Vi utan tankar på nästa resa och den stress det medför. Dessutom startar vi upp det livet med att hämta hem en gemensam valp. Känns som en riktigt bra start på vårt nya liv.
Christoffer, Jag Älskar Dig!

Regn och rusk

Kategori: Häst

Norrland. Sverige. Första natten på bete och hästen har haft vintertäcke på sig. Ja, jag bor på fel plats.

QZ och Zorro har stått i vinterhagen inatt och Zorro var smart nog att hålla sig i ligghallen. Det hade inte QZ så han var helt genomblöt och jättekall. Så nu står han inne med ulltäcke en stund.

Är glad att jag tog på vintertäcket med hals på La Brie igårkväll så hon var torr och varm nu på morgonen.

Det har blåst och regnat så mycket att hagen har fallit ihop på några ställen.

Som sagt. Norrland. Sverige. Man är inte förvånad men ändå blir man irriterad. Men det man vet är att vädret kan man inte styra över.

Betessläpp

Kategori: Häst

Idag är sommarhagen byggd och som vanligt ska det ju då bli riktigt skitväder med dygnsregn. Det hör tydligen till, blir så varje år.
Det blev inte riktigt som det var tänkt. Vi släppte in QZ till tjejerna men han var så arg på Hulda och jagade henne och tillslut även La Brie så vi fick ta fast honom och ta han till en egen hage. Han brukar vara väldigt snäll med andra hästar så jag trodde aldrig det skulle vara något problem med en så ung häst. Fast han var väl sur att Hulda tagit La brie från honom så det slog alldeles slint för han.
Nu blev det så att jag tog på Zorro betesregleraren så han får gå med QZ. Men tänkte flytta över honom till vinterhagen på natten. Jag hoppas verkligen att det inte ska vara någon fara för fång då! Lite orolig är jag.

Stackars hästarna tycker inte alls om det här vädret :(

Löptik = dryg hund

Kategori: Häst

Granntiken löper. Igen. Tyckte det var nyss hon gjorde det sist. Neo är just nu svindryg. Flåsar, drar från gården, piper, äter inte och sover inte lika djupt som han brukar göra. Dock borde det börja ge sig nu i helgen tycker jag för hon verkar vara i höglöp nu enligt Neo. Han var aldrig så här dryg förut, har blivit värre sista året.