LaBrie

Hästar, Landet och Livet - i Medgång och Motgång.

Bildbomb

Kategori: Allmänt

Ursäkta mitt tröga bloggande men det har varit väldigt mycket sen jag kom hem och det händer en hel del grejer i mitt liv just nu som jag ännnu inte kan avslöja men jag kommer göra det så fort det är möjligt.
 
Resan har iaf varit fantastisk på alla sätt. Spanien var en riktig höjdare. Otroligt fint väder hela veckan och att få umgås med släkt och vänner så intensivt under några dagar är lyx. Vi hann även med en dagstur över till Marocko.
När vi kom hem stannade vi i Dalarna och firade midsommar som också var fantastiskt roligt. Det var skönt att få några dagar extra semester innan man kom hem.
 
Nu är vi tillbaka i verkligeheten igen och jobbar två veckor till innan det blir lite mer semester. Har tyvärr blivit förkyld i veckan och är hemma idag då jag inte har någon röst och när jag hostar låter jag som en blåval. Kändes inte bra att gå till jobbet och smitta ner alla.
 
Här kommer en bildbomb från semestern i en salig blandning av Fuengirola, Marocko och midsommar.
 
 

I Sverige

Kategori: Allmänt

Kom tillbaka till Sverige natten mot tisdag men vi har så dåligt med uppkoppling i Dalarna så det går inte att göra några inlägg. Får lägga in bilder mm när vi kommer hem igen.
Vi har iaf haft det väldigt bra i Malaga med fantastiskt väder, god mat och trevligt sällskap.
Imorgon firar vi midsommar i Falun där Christoffers lillebror har 30-årskalas. Ska blir riktigt kul.

Vidar mår prima och magen är riktigt bra.

Hästarna mår bra hemma men tyvärr var inte La Brie dräktig. De har gjort ett till försök och hon ska kollas den 3 juli igen. Håll tummarna att det tar nu. Tydligen finns det vissa ston som inte blir dräktiga när de har föl vid sidan, vad det beror på kan man spekulera i. Väldigt snopet är det iaf, jag trodde verkligen det skulle ha tagit.

Glad midsommar till er!

På väg.

Kategori: Allmänt

Nu är Vidar avlämnad i Dalarna hos Christoffers föräldrar och vi sitter på flygplatsen och väntar på flyget som ska ta oss mot Malaga. Underbart.

Kommer sakna Vidar men han kommer få det kanon denna vecka.

Vilken dag.

Kategori: Häst

Idag fick jag betalt för allt arbete. Inte bara med häst utan även hund.

Dakhar och jag red hem en andra plats i LA:4 idag. Så himla kul att få avsluta vår resa med en fin placering. Nu väntar lite semester för oss båda sedan rider vi två veckor till innan Dakhar beger sig söderöver.

Vidar och jag har avslutat kvällen med att gå ett anlagsprov i viltspår vilket han klarade med bravur. Mycket bra kritik från domaren.

Duktiga djur och mycket stolt matte som kommer somna med ett leende på läpparna inatt.

Kul!

Kategori: Hund

Men vad roligt att Neos uppfödare håller på och lägger ut såna här bilder på Facebook och skriver att de har två osålda hanar. Hon har varit på mig flera gånger om att ta en av dem.
Fan vad det rycker i min valptarm ;)

Genrep.

Kategori: Häst

I måndags var jag till Karro och red igenom Medelsvår C:2 samt LA:4 inför tävlingarna imorgon. Dakhar kändes väldigt fin faktiskt tom öppnorna funkade rätt ok, däremot höll han på att svamla lite i bakdelsvändningarna och snurrade mest men vi fick till några som var helt ok. De brukar funka bra för det mesta så jag vet inte om det bara var dagsformen. Jag tycker jag rider bättre och är mer noggrann när det kommer till programridningen men det kan gå precis hur som helst. Är han avspänd och vi rider som på träning så borde vi kunna rida ihop en del poäng men bli han lite spänd och jag ofokuserad så, ja, då blir det vad det blir eftersom det då brukar resultera i lite missar i galoppen och övergångarna. Hur som helst, jag har inga större mål än att göra det bästa vi kan för stunden och försöka rida på godkända resultat.
Ska bli kul att få komma ut i alla fall.
 
Hoppas nu att han inte är allt för betestrött bara, får nog sova inne i natt för säkerhetsskull.
 
Det här blir det sista vi gör tillsammans innan det är dags för Dakhar att åka hem eller ja, vi hinner nog med några fler träningar efter midsommar men vi ska inte prestera något mer på banan.
 
Kommer att sakna att tävla och träna (och självklar kommer jag sakna Dakhar också) men annars så känns det faktiskt ganska skönt att få vara lite hästledig ett tag. Eller jag har ju kvar tjejerna men det blir ju lite lugnare tempo utan ridning dagligen och så. Ska försöka gå fler kurser med Vidar i sommar/höst samt försöka spara lite pengar. Så får vi se hur länge det går innan jag klättrar på väggarna ;)
 

Gaaah!!

Kategori: Allmänt

Är så frustrerad idag. Kan jag nån gång få vara ägare av ett endaste friskt djur!?
3 av 3 djur har någon slags åkomma.
Vidar: Mage (sämre igår och ville inte äta imorse därav min upprördhet)
Bella: Svullen i ett framben (förmodligen lyckats med något på betet men är ej öm, varm eller halt så är nog ingen större fara)
La Brie: Kommer aldrig sluta sörja att hon inte funkar att rida som jag vill, att hennes kropp inte vill.

Jag förstår inte vad jag gjort för fel för att alltid drabbas av sjuka djur som dessutom aldrig går att hitta vad som egentligen är felet och därmed heller ingen behandling. Om de nu ska vara sjuka så kan jag väl en endaste gång bara få någonting som går att åtgärda.

Åååh, skulle aldrig ha stigit upp imorse. Jag känner att det här är ingen bra dag. Dessutom är det mulet, storm och endast 10 grader varmt ute.

Får bita ihop en 12 timmar till innan jag får gå och lägga mig igen. Längtar.

Hoppas er dag har börjat bättre än min!

En månad utan Neo.

Kategori: Hund

Och saknaden är fortfarande total men i alla fall accepterad.
Fick hämta hans aska förra veckan. Helt störd känsla att det är allt som finns kvar av honom. Min mjuka, varma, älskade hund.