LaBrie

Hästar, Landet och Livet - i Medgång och Motgång.

Ny hagkompis

Kategori: Häst

Ikväll flyttade det hit en liten Hulda. Hon är ett år och Tinker (korsning). Så jäkla söt är hon, superfin. Hon har fått flyttat ihop med La Brie i en mindre beteshage några dagar tills i helgen då den stora hagen ska byggas och även QZ ska få flytta in. Han går just nu kvar med Zorro i vinterhagen.

Ny hagkompis

Kategori: Häst

Ikväll flyttade det hit en liten Hulda. Hon är ett år och Tinker (korsning). Så jäkla söt är hon, superfin. Hon har fått flyttat ihop med La Brie i en mindre beteshage några dagar tills i helgen då den stora hagen ska byggas och även QZ ska få flytta in. Han går just nu kvar med Zorro i vinterhagen.

Vidar

Kategori: Hund

Idag blev det till 100% klart att det blir Vidar som flyttar hem till oss. Fick just en liten hälsning av honom på mms. Söt som socker!

2,5 vecka kvar nu!

Kategori: Hund

Nu vill jag ha hem min valp!
2,5 vecka kvar.

Ridit!

Kategori: Häst

Har faktiskt ridit på hästen idag och hon skötte sig bra. Höll mig dock bara på ängen här vid huset för att undvika en konflikt. Ett kortare pass med fokus på lösgjordhet och lydnad. Hon var lite stel i galopperna från början och sparkade bakut lite men efter några varv så släppte det och jag kunde sätta mig ner i sadeln. Annars känns hon helt ok i formen och bjudningen. Tror hon tyckte det var skönt ändå att få jobba lite.

Sömn

Kategori: Allmänt

Det är underskattat med sömn. Somnade innan jag la huvudet på kudden igår och vaknade 8 timmar senare av väckarklockan. Är som en ny människa. Tack!

Trött

Kategori: Allmänt

Efter denna helg så skulle jag nu behöva lite helg. Jag är så trött så jag håller på att somna på jobbet. Har inte blivit mycket sömn eller vila alls men nu är det denna vecka kvar sen borde det bli lite lugnare så man kan få börja njuta av sommaren istället.

Dock fick jag ju träffa finaste valparna igår. Åh de är helt underbara just nu. Jag skulle kunna pussa ihjäl dem, de är så goa. Har nu också bestämt vilken valp det mest troligt blir så nu känns det ändå drygare att vänta till den 15 juni. Men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge!

Hästtransporter i norrland

Kategori: Häst

Jag håller på att kolla upp lite transportbolag som kör stockholm-norrbotten. Trodde att både Lundmans och Grens körde men tydligen har Lundmans lagt ner. Är det någon som vet om något annat transportbolag?
Känns ju sådär om det bara är Grens som kör nu för tiden eftersom de i så fall är ensamma på sträckan och kan ta rejält betalt eftersom man inte har något annat alternativ. Hmmm...

Dressyrtävling och hästfoton

Kategori: Häst

Idag har jag varit och jobbat lite på ponny dressyrtävlingarna på BRS. Imorgon blir det en längre dag då det är dags för hästarna och det är rekordmånga anmälda. Sen ska jag till mamma en stund, det är ju morsdag, för att sedan åka till valparna en stund.

Har fotat hästarna lite idag. De var lite spralliga här på eftermiddan så de var så fina och resliga :)

Satans foster

Kategori: Häst

Om det inte kommer ut en diplom- och grand prix häst om 10 månader så kommer det fölet att få det jobbigt. För den ska verkligen vara värd den personlighetsförändring som den ger mitt sto. Hon är verkligen ett hormonmonster just nu.
Egentligen borde jag nu skriva: den var så söt, det lilla fostret, man såg hjärtljud och det är så härligt och underbart mm mm.
Men...
eftersom hormonmonstret sen bestämde sig för att inte gå in i transporten (som hon annars gör utan större protester. Jag lastar ju henne själv) så förstördes allting och jag blev bara arg. Nåja, hon kan ju inte rå för det men störande är det. Trodde ju som hon skulle bli lugnare av att bli dräktig men nej nej. Hon är så klart undantaget som bekräftar regeln.

En helt vanlig tjej?

Kategori: Häst

Ibland önskar jag att jag var född till en vanlig tjej som målar naglarna och dricker kaffelatte en torsdagskväll (eller vad man nu gör när man inte har häst och hund). Ibland blir jag så trött på all logistik och "pedagogik". Men jag skulle förmodligen vara uttråkad efter en dag.

Leverans

Kategori: Hund

Igår kom klosaxen och hundburen. Jag älskar företag som är så snabba på att skicka grejer som man beställer. Beställde på måndag och det levererades på onsdag och då var det tom fraktfritt.
Hur som haver, klosaxen var underbar. Vass och lätt att använda. Gick fort att klippa och Neo var inte lika "ryckig", förmodligen då den skar av klon istället för att trycka. Så den kan jag varmt rekommendera om ni funderar på en ny klosax.

Valplängtan är obeskrivlig

Kategori: Hund

Just nu håller jag på att längta ihjäl mig efter valpen. Jag vill ha hem den nu. NU! Men jag måste bita ihop drygt tre veckor till. Hur det ska gå till utan att jag kommer bli ett psykfall vet jag inte. Fast jag har ju en viss rutin på att vänta. Jag har ju väntat på Christoffer i 7,5 år så jag borde ju stå ut i tre veckor kan man ju tycka.
Dock måste jag ta mig till kenneln i helgen och hälsa på annars kommer jag få riktiga abstinensbesvär.



Vilken kväll!

Kategori: Häst

Det är en fin kväll ikväll. Jag och "Britta" tog en promenad i solen.

Det närmar sig bete

Kategori: Häst

Det är många som hört av sig om bete sen jag satte in annonsen men Folk är ju som Folk är. De är väldigt intresserade men så ska de fundera och så hör de inte av sig. Igår däremot så tror jag Folk kom på att det är ju snart dags för betessläpp för telefonen gick varm och en var ut och tittade och idag kommer det tre stycken till.

Vidrigt!

Kategori: Häst

Ja, det här är verkligen VIDRIGT! Jag kunde inte ens titta klart.
Jag fattar inte vad folk ska med hästar och djur till när de inte kan respektera dem utan använder dem helt för sin egen vinnings skull och skiter i hur de fungerar som levande varelser. Jag kan inte hitta rätt ord för att förklara vad jag tycker om detta så det är lika bra jag låter bli.
Det är sorgligt och jag mår riktigt illa!


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gxVlxT_x-f0

Hundprylar

Kategori: Hund

Jag har letat efter en hundbur, transportbur, sista veckan men har bara blivit irriterad över hur dyra de är. Nu hittade jag faktiskt en sida på internet www.djurmaxi.se där buren i rätt storlek kostade 399 kr istället för typ 850 kr. Ser exakt likadan ut så jag hoppas den är ok, kommer på några dagar. Passade också på att beställa en ordentligt klotång också då den jag har hade gått sönder igår då jag skulle klippa Neos klor. Det är ändå ok eftersom den används flitigt i 9 år. Den har absolut tjänat in sig om jag säger så.
Det blev en sån här:

Ett klokt beslut

Kategori: Häst

Igår tog jag beslutet att  lägga ner ridningen några veckor och se om hon landar i sig själv. Känns som att risken är stor att hon kommer kasta fölet om hon blir stressad av att bli riden också. Det är ju mest riskabelt mellan dag 20-45. Så nu tar jag bara och promenerar med henne resten av månaden och kanske tömkör någon dag om/när ängarna har torkat upp.
På fredag är det dags för dräktighetskoll igen. På lördag är det 30 dagar.

Less

Kategori: Häst

Gud vad jag är trött på hästen just nu. Hon är så laddad och tittig så det finns inget slut. Just nu känns det som att jag lägger ner att försöka rida henne under dräktigheten. Jag blir bara arg hela tiden. Känns som att det ger ju ingenting eftersom vi aldrig kommer mer än typ 500 meter innan det är dags att bråka i 10 minuter innan vi kan gå 500 meter till. Är inte kul att behöva bråka hela tiden samtidigt som hon är som en levande bomb och flyger i luften för minsta lilla. Idag kändes det som att jag lägger ner allt det här med hästar. Blir ju ändå bara pannkaka hela tiden. Om jag då hade haft en Ridbana så jag slapp vara på vägarna när hon är på det här humöret. Men nä, när det väl börjat torka upp lite då ska det spöregna i flera dagar så marken blir blöt som f-n igen. Jag är så trött, är motarbetad hela tiden.

Treårstest

Kategori: Häst

Idag har jag varit och kikat på treårstestet. Som vanligt var det typ en som var fin och resten blandad kompott. Men var en bra dag att sitta i ett ridhus och glo med tanke på vädret. Sen var det kul att göra någonting "hästigt". Däremot så kände jag återigen att jag verkligen måste ha en häst till så jag får rida ordentligt. Jag börjar inse att det är nog ingen ide att lägga mer tid på La Brie och tro att hon kommer bli den ridhäst jag drömmer om, hon är för skadad i sin kropp. Hon kommer absolut funka för dagsridning men blir inte mer än så. Jag har provat och gjort allt jag kan i över tre år men så fort det blir ett avbrott av någon anledning så får jag börja om från början igen med högersidan. Jag måste börja tänka om och jag är på god väg i och med betäckningen. Hon är för mig världens finaste häst och hon har kapacitet för att bli en stjärna men tyvärr vill inte hennes kropp. Men jag har heller inte tid och tålamod att vänta på avkomman, det är ju 4 år tills den går att börja använda till nånting och då är den ändå bara ett barn.

Ska det vara så här?

Kategori: Häst

Alltså, om La Brie ska bete sig så här i 11 månader då blir jag galen!
Hon är ett riktigt "Pain in the ass" just nu. Istadig, bockig och allmänt osamarbetsvillig. Allt är livsfarligt och hon är på helspänn. Hon tom skenade för en snöfläck i ett dike. Hon har väl aldrig skenat i hela sitt liv, det är hon för slö för och framförallt är hon inte en stressad-, fjantig-, rädd häst. Men just nu är hon allt utom sig själv. Jag hoppas att det bara är en allmän reaktion på vårenför annars blir jag som sagt galen.

Just nu längtar jag efter en lugn och ridbar valack. Vill bara ha en häst som går dit jag vill att vi ska gå och som gör det jag ber den om. Är något trött på att behöva truga och vara arg. Jag vill så gärna träna och utvecklas men det är inte så lätt när man hela tiden är motarbetad och dessutom har en häst som är så oliksidig (av gammal skada) att man inte kan koncentrera sig på sin egen ridning överhuvudtaget.

Less.

Totalt fullsmockat

Kategori: Allmänt

Nu är det två fullsmockade veckor framöver. Så mycket skola som ska göras, litteratur som ska läsas och uppgifter som ska skrivas. Personaldag och fest med jobbet nästa fredag och dessutom dressyrtävlingar lördag och söndag på BRS som jag ska hjälpa till på. Hur jag ska ta mig dit på lördagen efter jobbfesten är nästa fråga. Dessutom har jag lovat Bea att vi ska plugga till tentan den helgen. Förutom det så är det ju även morsdag den söndan. Förutom detta så har jag en häst att rida och en gård att sköta. Ja just det, glömde att den fredan (då det är personaldag) så ska jag med La Brie på dräktighetskoll också. Hur jag ska få ihop den helgen är för mig en gåta!?! Skulle ju gärna hinna komma iväg och titta på valparna då med.

Jag brukar skämtsamt kalla mig för Logistikkonsult eftersom jag faktiskt är väldigt bra på att planera och organisera vardagen och få ihop allting. Allt handlar ju om logistik hela tiden. Man ska hit och man ska dit, göra ditt och göra datt. Hela tiden. Och jag har en plan för att få ihop allt kommande veckor och framförallt nästa helg men det kommer att innebära avkall och prioriteringar av en del saker samt viss uppbackning av några personer. Men det kommer ju att gå och det kommer ju att lösa sig, det gör det alltid. Dagarna kommer ju att passera och förmodligen kommer jag fortfarande att leva. Det bästa vore om man kunde dubblera sig eller helt enkelt inte behöva gå till jobbet 40 timmar i veckan. Då skulle allt gå ihop.

Hundbad

Kategori: Hund

Visst väl att stallet skulle komma till mer nytta än bara stall. En allergihund den här tiden på året är ju perfekt att bada i stallet!

Så var det dags igen...

Kategori: Familj

...för den sista resan till Afghanistan. 12 veckor har gått och idag åker Christoffer tillbaka till Afghanistan. Han blir borta 4 veckor. Det är väldigt tråkigt och jag kommer sakna honom som bara den men samtidigt känns det så skönt att få ett avslut. Vetskapen om att det är sista gången är så befriande så istället för att gråta så skrattar jag denna gång. Och när han kommer hem blir det ytterligare ett glädjeämne och en nystart att få hämta hem den lilla valpen.
Längtar!

Tjihoo!

Kategori: Häst

Hon var dräktig lillgumman, så nu är det bara att vänta och vänta. Tänk så mycket jag kommer att hinna oroa mig innan det är dags.
Nästa dräktighetskoll blir på dag 30 så den 25 maj ska vi tillbaka på semin igen.

Fina, fina La Brie.

Bra drag

Kategori: Häst

Idag var jag smartare och tömkörde istället. Mycket bra. Det gick tom att galoppera på ängen. Så nu fick hon rasta av sig. Från början gick det inte ens att skritta, så laddad var hon. Så när hon fått springa av sig lite frustade hon och man såg hur nöjd hon var. Välbehövligt. Hon gick väldigt fint också, mjuk och fin. Lyhörd och framåt.

Körde henne sen till semistationen då hon ska på koll imorgon. Monica sa direkt att hon är dräktig då hon kände på henne. Får se om hennes känsla är rätt då veterinären kollat henne imorgon :).

Små liven

Kategori: Hund

Idag har vi varit till valpisarna igen. De är så otroligt fina. Nu är de 4 veckor drygt så det börjar bli livat värre. Biter som små pirayor gör de också.

Dömt att misslyckas

Kategori: Häst

Idag blåser det. Och det blåser inte bara, det är typ full orkan. Jag vet inte vad jag tänkte med när jag fick för mig att rida med tanke på det sista dygnets kaos. Var ju bara dömt att misslyckas egentligen. Föresenat flyg från Malmö, missad anslutning i stockholm, drömt att jag varit schizofren och vaknat svettig mm. La Brie har inte gått ett ordentligt pass på två veckor pga av vädret och nu har jag varit borta större delen av veckan. Perfekt läge för en ridtur i stormen. Not.
Det första som händer är att hon flippar för något på gården och kör en bockserie. Sen var allt livsfarligt på vägen så det var tvärstopp hela tiden så vände tillbaka och red på ängen i skritt och trav. Det funkade ändå ok även om hon var som en levande bomb. Sen när jag kommer ner på gården igen så smiter ponnyn ur hagen och de andra två blir galna. Och då menar jag galna.  Jag lyckas iaf sitta av själv innan det var för sent. Försöka få in hästen i stallet och få av grejerna, ville inte rikerna att hon pajar sadeln i boxen när hon hetsar runt. Det är den alldeles för dyr för. QZ spritt språngades galen i hagen och en ponny som springer runt på gården. Som tur var såg Chrille vad som hänt och kom ut och hjälpte mig.
Ja idag är de billiga. Väldigt BILLIGA.

Söderåsens forsgård

Kategori: Häst

Igår var vi på studiebesök på söderåsens forsgård utanför helsingborg. Vilken gård alltså. Allt var så välplanerat och genomtänkt. Egna ridvägar runt gården där de är anpassade för att även kunna köra rullstol på. Varierad skog och en egen bäck att rida i. En egen sjö med badstrand och fiske samt bastu och grillkoja. Med mera med mera. Helt fantastiskt. Kolla in på www.soderasensforsgard.se

Middag i Malmö

Kategori: Allmänt

Försöker lägga in lite fina, gröna bilder igen.
Nu sitter vi i stan på en restaurang och väntar på maten. Verkligen skönt att komma bort några dagar och bara få vara.

Malmö

Kategori: Allmänt

Så var vi i Malmö och dag 1 är snart slut. Känns som vi är i ett annat land. Allt är grönt och utslaget, gräsmattorna klipps och doften är fantastisk. Tänkte lägga in en bild men det gick inte. Får försöka senare.

Veckan och La Brie

Kategori: Häst

I veckan är det dags att bege sig till Malmö igen. Dags att proppa hjärnan full med information och sen köra på järnet med de sista uppgifterna innan kursen slutar i början på Juni. Känns skönt att komma iväg några dagar och göra någonting annat. Dock hade det passat bättre med till exempel nästa vecka eftersom att Christoffer åker till Afghanistan nästa måndag och det hade varit kul att fått vara med honom denna vecka. Dessutom har vi som vanligt lite grejjer som måste fixas innan han åker och min Malmöresa gör nu att det blir lite stressigt för man skjuter ju alltid upp allt till sista stund. Men nu är det ju faktiskt sista gången och sista månaden som han är borta!

Hur går det med La Brie då? Ja det har varit lite dålig uppdatering på den fronten men det beror till största del på att underlaget är helt värdelöst ute så det går typ inte att göra någonting för tillfället. Sen var hon som sagt lite öm i ryggen förra veckan så blev abra några korta turer med tömkörning. I helgen har det ju snöat(!) så det har inte gått att göra någonting då det har byggt nå jävulska snöstyltor. Igår var dock jag och Helen ute på en kort skrittur som bestod i små svängar på några olika vägar där det inte var allt för mycket snö. Helt värdelöst. Ska försöka rida en sväng idag också och så får jag se om jag hinner något imorgon innan flyget går sen får hon vila ons-fre. Nästa måndag ska hon ju in på koll på semistationen igen, är hon då inte dräktig så är det bara att köra igång en ny sväng då hon bör gå in i en ny brunst där idagarna.
Så nä, det har inte blivit så mycket träning alls sista tiden. Får ta igen det när sommaren kommer. Om den kommer...

Så söta vi är!

Kategori: Hund

Hade lite svårt att slita mig från dessa sötisar idag!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3288656/images/2012/pic_201557581.jpg" class="image">

Vår frälsare

Kategori: Familj

Ja vad ska man säga. Back in track is the shit. La brie har varit lite hård och öm i ryggen i veckan. Igårkväll tog jag på det magiska täcket och idag är hon genast bättre. Ett av mina bästa investeringar.

Sommarbete

Kategori: Häst

Jag har platser lediga för sommarbete om någon är intresserad.
Stort fint bete där de verkligen får vara häst. Såklart tillgång till stallet och så kommer förhoppningsvis ridbanan bli klar under första halvan av sommaren om vädret tillåter, så länge går det att rida på ängarna. Hindermaterial finns också. Mysiga ridvägar och väldigt lantlig miljö.
Jag hjälper till att kolla till hästarna så man inte behöver komma ut om man inte ska rida eller så.

Hör gärna av dig om du är intresserad. Vore kul med lite sällskap!



En gammal bild från betet 2009. La Brie och lilla Rubino.

Jag vill ha mer...

Kategori: Allmänt

...tid och mer pengar. Varje gång räkningarna är betalda så blir jag så deprimerad och stressad. Det är så mycket mer jag vill göra och införskaffa men det blir aldrig några pengar kvar för att spara ens en gång. Helgerna bara springer iväg också och jag hinner inte göra hälften av det jag tänkt eller vill. Jag vill så gärna ha en till häst som jag kan träna och tävla men jag vet inte hur det skulle gå ihop varken med tid eller pengar. Eller klart det går men på bekostnad av annat. Jag skulle vilja utveckla gården för att kunna ta emot fler hyresgäster och anordna träningar mm men vet inte hur det ska gå till då man jobbar mer eller mindre konstant hela tiden. Och då man inte jobbar så ska man hinna rida, träna, plugga, fixa med huset och hemmet, umgås med vänner och familj, gå på middagar och fester mm mm. Det är så mycket krav på en hela tiden. Man ska jobba, tjäna pengar, vara välutbildad, vara snygg och vältränad, laga mat och baka, tvätta och städa, ha många intressen och en rik fritid mm mm. Helt galet hur samhället är uppbyggt. När ska man få vara människa och njuta av livet? Livet bara springer förbi. Ibland skulle jag bara vilja sälja allt och flytta till en ö i Thailand eller ett torp långt in i skogen och leva på det som finns att tillgå.

Våfflor

Kategori: Familj

Första maj är det enligt tradition våffelbak i Ale. Så även i år. Bror skötte järnet medan vi andra åt.

Ponnyridning

Kategori: Häst

Igår och idag har Alice varit och ridit Zorro. De hade även köpt en ponnyputa så nu behöver de inte rida barbacka längre. Även lilla Alexander fick rida en sväng. Zorro har skött sig enligt instruktionsboken.