LaBrie

Hästar, Landet och Livet - i Medgång och Motgång.

Helikopter

Kategori: Familj

Igår levererades sambo hem med helikopter från jobbet. Väldigt praktiskt måste jag säga.

Pluggat

Kategori: Häst

Igårkväll och idag har jag och Bea pluggat. Är snart klar så uppgiften kan lämnas in. Är ganska mycket plugg kommande två veckor.
Vi avbröt dock pluggandet för en hundpromenad i solen. Det var dock en väldigt stor vattenpöl som vi var tvungna att passera. Detta ledde till en hel del skratt, hängandes runt träd och plumsande i snö men vi tog oss runt utan att bli helt blöta om fötterna.

Äntligen hemma

Kategori: Häst

Nu är hon äntligen hemma. Ägget har släppt och allt ser bra ut. Tillbaka på koll den 14 maj så får vi se om hon måste insemineras igen eller om det är någon bebis på G. Semistationen gissar på ett hingstföl. Idag när de var klara med undersökningen så hade hon börjat "prata" vilket hon aldrig gör annars. Tydligen finns det någon sägen om att ston som pratar brukar bära på hingstföl.

Förvirrande

Kategori: Allmänt

Idag är det verkligen skönt att ha tak över huvudet. Usch vilket äckligt väder. Så kanske just idag är det skönt att slippa rida men gud vad jag saknar La Brie. Lider av en viss tristess så idag har jag varit på stan en sväng och sen storhandlat. Väl hemma har jag duschat Neo samt tittat till övriga hästar. De fick komma in och en stund. Det enda som är bra med vädret är att snön förhoppningsvis försvinner fortare.
Kopplade på släpet nu ikväll för jag tänkte ta med den på jobbet imorgon så att jag kan åka direkt och hämta La Brie. Kollade blinkers och broms och tror ni inte att transporten blinkar vänster när jag blinkar höger och tvärtom. Har förmodligen alltid varit så med Suzukin, nu orkade jag inte byta bil och kolla om det är likadant med Mazdan men det har aldrig varit problem tidigare. Jag vågar heller inte ta Mazdan då det är väldigt lerigt på gårdsplanen i Boden så jag vill gärna ha fyrhjulsdriften. Nå jag får väl strunta i att blinka imorgon så får jag kolla upp det här närmare under helgen. 

Idag hade jag inte längre några ursäkter.

Kategori: Allmänt

Våren har kommit. 8 grader varmt, strålande sol, storspoven har landat på ängen och i diket växer tussilago. Så jag var tvungen att ta på mig joggingskorna. La Brie är inte hemma, christoffer är inte hemma och det var perfekt väder. Nä som sagt, jag hade ingen ursäkt att ta till. Rätt tråkigt är det (tycker även Neo) men väldigt skönt efteråt. Skönt att komma ut, skönt att röra sig och skönt för samvetet.

Segdraget

Kategori: Häst

Nä det hade inte släppt något ägg men nu hade iaf ett ägg tagit överhand så nu kunde de ge henne något hormon som gör att ägget släpper fortare. Så ny insemination imorgon och sen koll att det släppt på fredag. Tidigare fanns det så många likstora ägg så då kunde de inte tillföra hormonet med risk för att flera ägg släpper och befruktas.
Så fredag bör det vara klart så jag kan få hämta hem henne. Förhoppningsvis dräktig.

Det tråkiga med hästlivet

Kategori: Häst

Senaste året är det verkligen många hästar som behövts avlivas av olika anledningar. Jag tycker jag får dödsbesked mer eller mindre hela tiden. Det är en dyster dag idag som inte blir bättre av att vädret är som det är. Jag hoppas verkligen att det vänder snart och att folk får hålla sina hästar hela och friska.

Det känns märkligt att La Brie insemineras idag och att det förhoppningsvis tittar fram ett nytt liv om 11 månader samtidigt som ett annat liv snart kommer att slockna. Tyvärr är det väl sånt här som man får räkna med som hästägare, eller djurägare i allmänhet. Man blir väldigt sårbar och man försätter sig själv i en situation som man egentligen inte vill vara med om. Allt vore enklare om man kunde låta bli att få sånna känslor för dessa vackra djur och bara se dem som ett redskap men hur lätt är det?
Man umgås med dem mer än vad man egentligen gör med någon människa. Man jobbar, lever och andas häst hela dagarna. Man är Ett med dem och man gör vad som helst för dem.

Även om det är sorligt så är det bra att vi faktiskt kan låta dem somna in än att de får lida tills de inte orkar mer. Det som också är hemskt är att det tyvärr nästan alltid drabbar samma personer hela tiden. Personer som gör vad som helst för sina hästar och som verkligen vill satsa och utvecklas i sin ridning.
Idag är mina tankar hos er och jag är så ledsen att det tyvärr ska sluta på detta sätt.

Pyssel

Kategori: Häst

Har en pysselkväll med Zorro. Promenad och borstning. Han har stått inne större delen av dagen då både La Brie och QZ är på äventyr. Så jag tog en promenad med honom när jag kom hem och sen har jag gjort honom sällskap i hagen ett tag. Han blir lite orolig när jag går därifrån men funkar ändå. QZ är ju snart tillbaka.

Skarpt läge

Kategori: Häst

Nu var äggen stora. Väldigt stora. Så det var nog bra att hon fick komma hem och uppvaktas av pojkarna under helgen :)
Så nu kör de imorgon. Spännande, spännande.

På´t igen

Kategori: Häst

Då var skruttan tillbaka på stationen. Semistationen alltså. Så nu väntar jag med spänning inför kontrollen imorgon. Hoppas nu att det finns något färdigt ägg.
Red en sväng idag, lerigt som f-n var det så blev mest skritt. Men fick in lite trav och sen galopperade jag lite kort här på vägen ner till huset. Den är bäst just nu men La brie är inte så förtjust i att rida fram och tillbaka på samma väg. Vilket jag förstår. Hon kändes riktigt fin, väldigt lösgjord redan från början och gick att leka med lite tempoväxlingar.

Valpar

Kategori: Hund

Idag har vi varit och hälsat på dessa små tollarvalpar. Bara 10 dagar gamla. Så söta. Så söta.

Jobbigt även för pojkarna

Kategori: Häst

Tog hem la brie igår efter jobbet och hon var väldigt populär i hagen. Både Zorro och QZ uppvaktade henne och nosade och flemade om vartannat. De tyckte nog hon var lite jobbig.

Idag är det skitväder men red ändå en kort runda i skritt och trav så hon fick röra sig lite.

Inte nu

Kategori: Häst

Hon är jättebrunstig i livmodern men det finns ännu inget färdigt ägg så det blir inte av imorgon iaf.
Jag kommer åka dit efter jobbet idag och hämta hem henne. Behöver rida henne under helgen känner jag.

Sen vill de kolla henne måndag igen så blir väl att köra dit henne på söndagkväll alternativt på måndag innan jobbet. Dock blir det lite jobbigt för Zorro på måndag eftersom Helen ska iväg med sin häst till Finland över dagen. Tror nog faktiskt han får gå in när Helen åker iväg och stå inne tills hon kommer hem på kvällen igen. Vill inte ha honom ute själv hela dagen och ingen är hemma. Är rädd att han blir lite orolig.

Jag får se, ska kolla om de tror att det går att vänta med La Brie till onsdag istället.

Hur klarar man sig utan häst?

Kategori: Häst

Jaha, det är så här det är att vara utan häst. Hur fan överlever ni som inte har häst?? Jag håller på att krivera efter två dygn. Jag skulle dö och förmodligen skulle alla runt omkring mig också dö då jag börjar klättra på väggarna.
Idag har jag dock varit på långpromenad med Neo och sedan trimmat bort lite(!) päls på honom samt skrivit ner anteckningar från studiebesöket på handikappridningen. Och ändå är kl bara 21.
Saknar min fina, vackra, underbara häst. Vill bara att hon ska stå i hagen och vara vacker, lyfta upp huvudet och titta på mig när jag kommer hem. Så där som bara hon kan så att man smälter när man ser in i hennes mörka ögon. Världens finaste häst. Det är hon verkligen.
Men snart, snart är hon hemma igen. Imorgon ska veterinären kolla henne igen så då vet jag om det blir inseminering på lördag eller inte. Om inte så hämtar jag henne imorgon.

Negativismen

Kategori: Gård

Satt just här och funderade på en sak. En väldigt negativ sak, speciellt nu när alla ser framemot sommaren. Men det är bara sanning.

Räknade att det är typ 4 månader som är snöfria. 4 månader av 12 månader. 4 månader på ett.helt.ååår!
I maj är det ju alltid lite snö kvar i större eller mindre mängder. Med tanke på hur det ser ut just nu, med mindre än två veckor kvar till maj, så gissar jag på större mängder snö i maj. Sen är det juni, juli, august och september som faktiskt brukar vara snöfria. Men sen är det oktober då det alltid kommer någon form av snö. Även här större eller mindre mängder, men dock ändå snö.

Snö, snö, snö. Jag är så trött den.

En vanlig häst

Kategori: Häst

Jag har ju typ bomarderat Monica med frågor med allt om hur semin fungerar till avmaskning. Jag tänker ju som att det inte går att göra någonting med hästen när den väl är dräktig, utan tror typ att jag måste avmaska, vaccinera, raspa tänder mm innan hon blir dräktig.

Så tillslut idag när jag pratade med henne så sa hon "Alltså, hon är ju fortfarande en vanlig häst".

Så nu förstår jag. Jag behöver inte göra någonting speciellt. Hon kommer mest troligt överleva detta och vara samma häst fast bara med ett kryp i magen. Så ta det nu lugnt människa. Tagga ner. Hur det än går så kommer det inget föl fören om tidigast 11 månader.

Herregud, händer det här?

Kategori: Häst

Fy fan vad jag är nervös nu. Monica ringde just och La Brie är på god väg. Brunstig, hade många ägg som i stort sett är nog stora. Så de ville kolla henne på fredag igen så hon får nu stanna kvar på stationen tills dess. Blir bökigare och dyrare att jag åker fram och tillbaka med henne. Så är de utvecklade då så kör de redan på lördag.

Monica skulle ta henne på vattenbandet imorgon så hon får lite motion och stimulering också. Hon får ju stå inne på nätterna där så hon lär ju bli lite pigg annars nu när hon är van att gå ute.

Så då var jag hästlös tills tidigast fredagkväll. Ojoj, vad ska jag nu hitta på på kvällarna. Nåja, jag kan ju putsa lite på Zorro. Och just de, jag behöver ju plugga.

Nu har jag bestämt mig.

Kategori: Häst

Fick åka hem utan häst

Kategori: Häst

Åker på vattenbandsträning och får åka hem utan häst. Så var inte riktigt min plan. Men när Monica hörde att hon var så brunstig nu så ville hon att La Brie skulle stanna över natten och undersökas av veterinären i morgon. Hon tyckte inte det var något att vänta på om jag nu ändå bestämt mig. Så är det läge så betäcks hon redan på torsdag!
Jobbigt, nu måste jag bestämma hingst...på riktigt!

Gårdagens ridpass

Kategori: Häst

Red en kortare stund igår, underlaget är värdelöst efter snön som kom i söndags. Skare samtidigt som det blev styltor under hovarna. Så det blev att rida fram och tillbaka några gånger på typ en hundrameterssträcka som ändå var hyffsad. Red på raktbett med fasta ringar. Vi har lite svårt att komma överens på detta bett samtidigt som hon är jättefin i handen när vi väl gör det. Brukar variera med detta annars rider jag på ett tre-delat sötmalmsbett.
Hon skötte sig ändå ok med tanke på hur brunstig hon var här om dagen. Tränade galoppfattningar med fokus på att hon skulle fatta och inte börja tjura mot skänklarna (vilket jag var rädd för när hon är brunstig). Det gick bättre än förväntat även om jag överdrev fattningarna så det såg nog förjävligt ut.

Idag blir det vattenbandsträning.

Alice rider

Kategori: Häst

Idag är Zorro riden för första fången sen han kom hit. Alice fick den äran. De skötte sig bra båda två. Zorro blev lite rädd nån gång pga blåsten och att det rasade snö från träden och rusade iväg men Alice satt kvar. Vi travade lite också.

Snö. Snöigare. Snöigast.

Kategori: Häst

Jaha ja, det blir till att snöplumsa häst idag. 1 dm blötsnö, härligt. Eller?!
Bara det att jag tog ju bort snösulorna när hovslagaren var sist så lär ju bygga lite snö!

B-r-u-n-s-t-i-g stavas det

Kategori: Häst

Blev en långtur idag, 2,5 timmar var vi ute sammanlagt. Och det bästa av allt var att hon inte alls var något som helst spänd över ryggen när vi kom hem! Dessutom var hon väldigt fin i både traven och galoppen och mycket trevlig i formen. Avslappnad och lösgjord.
Däremot så är hon satans brunstig. Och då menar jag BRUNSTIG. Aldrig varit med om värre. Hon stannade och kissade och brunstade hur många gånger som helst på vägen hem samtidigt som hon gick och spanade och tröck sig mot Camillas stackars valack hela tiden. Förutom detta så var hon väldigt tjurig och skulle absolut inte gå först och framåt utan stannade och backade. Var nog tur vi hade lite draghjälp för annars hade jag nog fått vara på väldigt dåligt humör om jag varit ute själv. Nog kan hon göra så här ibland men sista året har det varit väldigt sällan och om hon gör det så brukar jag alltid få fram henne och då brukar hon ge sig efter några gånger. Denna brunst. Tycker synd om henne också för hon kan ju inte rå för det, är ju bara hormonerna som jävlas med henne. I fjol märktes det inte lika mycket för då gav jag henne Stropy mare som är ett örtpreparat som dämpar brunstsymtomen men i år vill jag inte det eftersom hon ska betäckas. Så det enda är att ta det lite lugnt med ridningen några dagar tills det lägger sig.

Vad händer?

Kategori: Häst

Alltså vad är det som händer, snart slår vi ihjäl oss. I alla fall någon av oss. Förra veckan höll vi på att tippa baklänges och gå omkull två ggr men då pga en tjurig häst. Idag höll vi på att gå omkull framlänges då hon trampade igenom vägen med ett framben...i trav. Det var ett sånt där kälhål eller vad det kallas. Livsfarligt. Så jag kan säga att det blev ganska mycket skritt idag.
Trist är det nu. Där det är is kvar så är det vatten under så det är inte så kul att rida på då de trampar igenom. Annars är det typ vatten och lera överallt. Ridplanen är inte ens att tänka på. Det fortfarande för mycket snö på ängar och oplogade vägar för att man ska ta sig fram där heller. Skulle verkligen behöva jobba henne på volt också.
Imorgon ska vi dock göra sällskap med en annan ryttare och häst längre bort i byn, och på en annan väg som jag hoppas är bättre. Var väldigt längesen vi red tillsammans med någon. Det är faktiskt det som är mest trist med att bo här, jag har aldrig någon att rida med. Helens häst är skadad så han står bara i hagen och när han ändå var igång så red vi nästan alltid på olika tider.

Så här lerig och fin var vi efter dagens tur. Sadelgjorden var jag tvungen att spola av med slangen innan jag ens kunde tvåla den.

Pusselbitarna börjar falla på plats

Kategori: Häst

Igår när jag var på vattenbandsträningen så pratade jag ordentligt med Monica angående eventuell betäckning. Stall WF är en semistation men att de driver även rehabträning. Så Monica är väldigt insatt och erfaren av betäckning och bruk av stoet under dräktigheten. Hon  berättade att ofta kan du rida stoet precis som vanligt in i 9:e månaden sen kanske man får rida mer kravlöst sista tiden, allt beroende på hur stora de är. Sen kan du ofta börja rida dem igen ganska fort efter förlossningen. På detta sätt hinner de inte tappa så mycket muskler och kondition så att man får börja om helt från början igen. För det jag är rädd för är att om jag betäcker La Brie så kommer hon aldrig någonsin att bli ridhäst igen mer än promenadridning. Jag tänker att jag kommer få börja om från början igen och med tanke på att jag hållt på i 3 år och först nu går hon att rida hyffsat normalt så kommer jag inte orka försöka igen.
Monica berättade att när en av hennes hästar var dräktig så red hon henne dagen innan hon fölade och 1,5 månad efter så var hon igång normalt igen.

Hon tipsade även om några hingstar samt berättade lite hur de arbetar och vad jag bör tänka på. Så jag tror faktiskt att jag utifrån detta har bestämt mig för vilken hingst det blir också.
Så ja, jag har nog bestämt mig för detta nu...

Titta vad jag hitta!

Kategori: Hund

Vattenband

Kategori: Häst

Nu har vi kommit hem efter att ha varit till Boden och tränat på vattenband. La brie älskar som sagt detta och är lugn som en filbunke, vet precis vad som ska hända och vad som förväntas av henne. Öronen framåt och arbetsviljan på topp. Sen är hon så harmonisk och tillfreds efteråt. Nöjd med sig själv tror jag.

Tog några bilder men ingen blev speciellt bra. Mobilkamera i all ära men jaja...



Alternativ träning

Kategori: Häst

Usch vilket väder det är. Inte kul att ens tänka på att motionera häst. Igår blev det vila men ikväll ska vi åka till Stall WF (www.stallwf.se) och träffa Monica som sköter rehaben med bla vattenbandsträning. La Brie älskar att träna på vattenbandet. Blir perfekt att få in några pass/vecka på bandet nu när det ändå är så dåligt underlag ute. Mycket bra muskeluppbyggande och sliter ingenting. Dessutom slipper hon ha mig på ryggen nu när pälsfällningen verkar störa henne lite så hon är grinig och loj.

Får återkomma med bilder senare.

Ångesten

Kategori: Häst

Jag har verkligen beslutsångest just nu.
Betäcka eller inte betäcka?
Jag är ju väldigt sugen på en fölis tills nästa år men samtidigt vill jag ju så gärna åka och träna och rida ordentligt. Men det är ju verkligen inga garantier att det blir så mycket träning ändå för det är inte säkert att hon kommer funka. Helt plötsligt så är det ju något bakslag med ryggen eller någonting annat.
Allt hade varit så mycket lättare om jag kunde köpa en till häst, då hade jag aldrig behövt fundera. Ett alternativ är ju att ta en häst på foder, men de växer ju inte på träd precis... Ni kan ju hojta till om ni skulle höra någon som har en ridbarhäst (!), gärna mer utbildad som de vill låna ut 1-2 år.



Skidtur

Kategori: Hund

Igår åkte jag och Neo på en skidtur på skaren. Helt underbart, går att åka överallt just nu. Christoffer skulle under inga som helst omständigheter följa med utan tog en joggingtur istället. Anledningen till att han är så anti skidåkning är att ifjol så åkte vi på skidspåret och det var bakhalt samt att det var skräpigt i spåret så det högg i hela tiden. Han var så irriterad efter den åkturen så han sa att han absolut inte skulle åka några skidor i år. Men igår efter att jag hade varit ute så ändrade han sig så idag tog vi en skidtur tillsammans.


När vi åkt några kilometer så dyker det upp en stövare från ingenstans som tar följe med oss. Vi åker runt och försöker hitta någon ägare men icket. Efter en bra stund så bestämmer vi oss för att åka hem då vi väntade främmande. Stövaren hänger på.


Rastlös och energisk som stövare är i allmänhet så blir vi lite less på honom efter ett tag så Christoffer tar med honom i bilen och åker ner till Alvik för att försöka lokalisera någon ägare. När det gått en 30 minuter så kommer det en man och går på vägen bakom oss. Ägaren såklart. Han hade då varit ute i tre timmar sammanlagt och tillslut när han gått runt i skogen och letat hunden ett bra tag så chansade han och gick upp till oss.
Löste sig ju bra tillslut. Christoffer kom hem och körde hem hund och ägare till Långnäs. Väldigt fin hamiltonstövare faktiskt, inte riktigt min ras men fin ändå.

Promenad

Kategori: Familj

I lördags på påskafton tog vi en promenad allihopa. Jag, Chrille, Christoffers mamma och pappa men även Neo, Zorro och La Brie fick följa med.


I slutet på skogsvägen som vi gick på hade det tinat upp lite sand och gräs. Vi stannade till lite innan vi vände och då passade Zorro på att rulla sig. Han är för söt.


Grinfia

Kategori: Häst

Jag hoppas och tror att det bara är hormoner och pälsfällning som störde La Brie idag. Hon var som småtjurig och lite loj. Men när hon gick med på det jag bad henne om så gick hon bra. Sen var nerverna på utsidan och allt var läskigt. Hon skulle vända och inte gå framåt så vi har varit ner i ett dike idag igen. Usch vad arg jag var på henne. Men som sagt så när hon väl gjorde vad jag bad henne om så var hon fin i formen och mjuk i handen och gjorde fina övergångar. Bara allmänt grinig.

Långfredag...

Kategori: Gård

Igår, torsdag, kom Christoffers föräldrar upp med bil från Falun. Så idag har vi varit in en sväng till stan och gått på promenad på isen och sen varit och inhandlat mat till påskbordet imorgon.
I eftermiddags så uptäckte vi att vi fått vattenskada i golvet på övervåningens toalett. Det bara rann vatten genom taket på bottenvåningen. Kul. Först pannan och nu vattenskada.


Inte så mycket att göra någonting åt just nu. Chrille har brutit upp golvet lite bara för att se så det inte spridit sig längre. Gjort en anmälan till försäkringsbolaget på internet.

Tog en tur med La brie här på eftermiddan innan middagen också. Hon kändes fin. Tyvärr har hon lyckats trampa sig på samma bakben som muggen, i kronranden. Men hon verkar inte besvärad av det. Köpte idag förresten en annan sorts tvål på apoteket till muggen. Det är som färdiga tvättsvampar med bakteridödande tvål på. Tyckte faktiskt det blev mycket renare med dessa och att sårskorporna lossnade bättre. Hoppas nu jag får död på detta snart.


Nu ska jag fortsätta dricka vin och trycka godis.
Glad påsk på er alla!

Piggelin

Kategori: Hund

La Brie är i gasen. Idag bestod ridpasset enbart av att springa av energi. Och vad hon galopperade. Jag fick bromsa hela tiden och ändå ökade hon bara. Men hon skötte sig på alla sätt, hon hade bara spring i benen. Känns positivt. Efter några rundor galopp så gick det faktiskt att få lite mer jobb i traven på slutet på vägen hem. Måste försöka ta mig på en längre tur under helgen så hon får mer utlopp av sin energi. Synd att det är så dåligt underlag på banan nu för annars hade det varit perfekt med ett ordentligt jobb på töm och med bommar.

Ingen vanlig dag

Kategori: Hund

Idag är ingen vanlig dag för det är Neos födelsedag!
9 år har gubben hunnit bli. Dagen har firats genom att ligga ute på gården och spanat med inslag av lek med boll och pinne samt en hel del grisöron och hundben. En rätt bra dag sett ur Neos synvinkel :-)

Nedräkning

Kategori: Allmänt

Nu är det bara en morgon kvar sen är det ledigt i fem hela dagar. Gud så skönt! Behöver verkligen det känner jag. Helgerna går så fort så jag hinner aldrig ens komma ned i varv så är det måndag igen.

Tömkörde fröken igår. Skrittade mest och travade lite grann. Underlaget är verkligen vedervärdigt just nu. Stenhårt, isigt och knöligt. Såg att hon tyckte det var lite otäckt på vissa ställen då hon blev kortare och stelare i steget. Trist, kan det inte bara fortsätta smälta nu. Det får hellre varit lerigt och blött.

Idag blir det gym och sen rider jag nog ut en sväng.

Helgen

Kategori: Gård

Oj vad dagarna har gått fort. Har inte hunnit blogga någonting. Får göra en liten sammanfattning nu.
Lördagen var väldigt bra. Efter en lång frukost så åkte vi till gymmet för att sedan möta upp goda vänner på stan och äta lunch. Med oss på vägen hem fick vi två hundar som stannat tills idag. Neos kullbror, Zorro, och Bonus som är några år yngre.
På eftermiddagen tog jag en ridtur med La Brie som kändes väldigt fin. La in lite galopp också och hon var väldigt fin. Dock höll det på att hända en ordentlig olycka då La Brie råkade backa ner i ett dike. Det är ganska dåligt underlag ute nu och det fanns ungefär en 50 m sträcka som jag tyckte var ok att galoppera på så jag tyckte att vi skulle vända och ta den andra galoppen också. Det tyckte inte La Brie som i vändningen bakade ett steg och hamnade i diket med följd av att vi först höll på att välta baklänges men hon lyckades rädda upp detta. Däremot så åkte även andra bakbenet ner också och då höll vi på att välta åt sidan istället. Efter några försök och hela hästen i diket så lyckades hon tillslut att ta sig upp och jag satt faktiskt kvar. Var nu mest rädd att hon skulle ha sträckt sig eller nått men inte då, hon verkar helt oskadd.
Det roliga var att jag hade lindat henne på bakbenet och där satt lindorna kvar, hur fint som helst. På frambenen hade jag benskydd och där hade karborren lossnat på den ena. Fick då nytta av dressyrspöt, jag kunde sträcka mig ned med spöt och lyckades fästa karborret så att det satt hyffsat. Ett dressyrspö kan man använda till mycket. Nästan lika bra som silvertejp :)
Idag har jag varit och kollat på dressyrtävlingarna på Luleå ridklubb. Blev väldigt inspirerad och ridsugen. Nu vill jag komma igång med träningen igen och jag vill verkligen komma till start i maj. Håll dig frisk nu häst.
La Brie kändes fin idag med. La in lite mer galopp och hon blev pigg som bara den. Avslutade med lite skritt och travjobb på banan. Hon var fin i ryggen efteråt och det är underbart att ta av sadeln och det ser inte ens ut som att hon haft en sadel på sig. Den ligger verkligen helt stilla. Trots att hon blev pigg i galoppen och lite flamsig så har inte sadeln flyttat på sig.
Så här ska det se ut när man tar av sadeln. När jag tog av den gamla sadeln så låg pälsen åt fel håll.