LaBrie

Hästar, Landet och Livet - i Medgång och Motgång.

2 dm snö tack!

Kategori: Häst

Det här isiga och hårda underlaget uppskattad inte av hästarna och framförallt inte av La Brie med hennes tunna och ömma framfötter. Hon stapplar som en tant och rör sig inte i onödan så hennes ben är rätt så svullna till och från. Så 2 dm snö nu är önskvärt!

Så litet men så fint

Kategori: Graviditet

Idag har jag inhandlat de första grejerna till bebisen. Lite kläder till BB. Mer lär ju behövas men vi ärver en del också så vi behöver inte köpa allt nytt men just på BB kan det kännas kul att ha något som ingen annan haft innan. 
Herregud vad mycket fint det finns och vad litet allting är! Svårt att förstå att de ska vara så här små alltså. Sen är ju allt dessutom rätt så dyrt tycker jag så det är perfekt att kunna ärva lite också. Speciellt eftersom de bara kan ha varje storlek i typ en månad. 


Friröntgad!

Kategori: Hund

Vidars röntgenbesked kom här om dagen. 
Höfter A och armbågar 0. Skönt! 
Magen är nu faktiskt (peppar peppar) bra. Hoppas det fortsätter så. Har dock ännu inte fått svar på proverna de tog. 



Fredagstrött

Kategori: Graviditet

Ikväll kommer soffan att vara min bästa vän. Jag är helt slut i både kropp och själ men mest i kropp. Det börjar kännas nu att magen blir större. Den växer ohämmat just nu och i veckan har jag haft lite känningar av både magmun, rygg och höfter. De sista två dagarna då jag ridit så spänner/krampar det också i magen när jag travat en bit. Så typiskt, jag har ju annars inte känns någonting överhuvudtaget och trodde att jag kanske skulle klara mig ännu lite längre än så här. LIte öm i höfterna i vissa lägen också. Igår när jag var ute och red så var jag tvungen att kliva av på ett ställe för att ta mig över en träbro. När jag skulle sitta upp igen så gick det bara inte utan att ha något att stå på. Jag längde stiglädret så långt det bara gick men i h-vete att det gick i alla fall. Jag fick då promenera en bra bit tills jag hittade några hårda snöklumpar som jag kunde ställa mig på. Suck.
 
När jag kom in igårkväll så var jag helt slut och jätteont i ländryggen. Kanske inte så konstigt efter en arbetsdag, en promenad, en timma på gymmet, två timmar i stallet inkl. en timma ridning och lite träning med Vidar. Måste nog försöka tänka till lite mer nu, kan inte köra på som vanligt. Är nog bara så.
 
Hur som helst, idag är jag trött och ikväll ska jag inte göra mer än nödvändigt. Winjette är riden alla dagar denna vecka så hon kan faktiskt få vila idag så det blir bara det nödvändigaste i stallet ikväll och så kanske en promenad med Vidar sen soffläge och intag av något gott.
 
Ha en fin fredag!
 
 

Hemma och vid gott mod

Kategori: Hund

Har nu hämtat hem Vidar och han är vid gott mod och mycket piggare än jag trott. Vinglar lite av narkosen men annars är det ganska full fart som vanligt. Nu har han äntligen fått äta lite grann också. Väldigt nöjd!
 
De har inte kunnat se någonting konstigt i vare sig mage eller tarm men de har tagit en mängd prover som ska skickas på analys och som vi får svar på om ca 2 veckor. Veterinären tror ju att det bara är kraftig magkatarr just för att magen nu bara knorrar också, han är ju inte lös i magen och/eller kräks speciellt mycket. I vintras när det här kom så började det ju med lös mage och det var ju först efter flera månader som knorrandet började. Så jag tror ju fortfarande att han har ätit något förra vintern som drog igång magbesvären med diarré och sen blev det för mycket för magen så det har blivit någon störning i den som satt igång magkatarr. Vi skulle nu prova att ge magkatarrmedicin några veckor istället för kortisonet och se om det funkar nu när han inte har lika mycket besvär som i våras. Det är ju lite snällare än kortison och vi skulle ge det morgon och kväll för det är ju under natten han blir dålig då det blir för långt mellan måltiderna och förbränningen är hög. Sen fortsätter vi med fyra måltider/dag, mindre men oftare och så får vi se om proverna säger något.
 
 

Trött

Kategori: Hund

Trött hund just innan han skulle in på operation imorse. Han fick en liten lugnande spruta innan jag åkte och innan de skulle söva honom. 
Ska hämta honom om ngn timma. 



Sötnöten i förstora kläder

Kategori: Häst

Hälsade på Bella i söndags. Visst är hon söt mitt lilla hjärta. 



Fortsatt utredning av trasig mage

Kategori: Hund

Imorgon ska Vidar göra en endoskopi för att försöka utreda hans magbesvär som aldrig riktigt vill ge sig. Han är bra om han äter kortison men när han är utan det så kommer besvären tillbaka inom någon vecka. Inför undersökningen är han tvungen att fasta i 36 timmar! Det är lång tid för en liten hungrig hund. Stackarn tror att vi helt glömt bort honom. Han ser så himlans ledsen ut.
Förutom fastan så får han idag laxeringsmedel i olika former och på olika tider för att magen och tarmen ska vara helt tom imorgon. På grund av detta så jobbar jag hemma idag och imorgon. Och fy tusan vad det är skönt och så mycket man får gjort också, det är verkligen min grej. Var väl därför distansplugg alltid har funkat så bra för mig.

Vattengymnastik

Kategori: Graviditet

Igårkväll var jag och en kompis på vattengymnastik för gravida på Björkskatan. Det är en barnmorska som har ett eget företag som heter Minaurora som håller i detta varje tisdagkväll. Det är en timma och kombinerar kondition, styrka och förlossningsförberedande så som andning och avslappning. Jag är faktiskt positivt överraskad, jag trodde det skulle vara flummigare och mesigare men det var faktiskt riktigt jobbigt (och det tycker jag om). Pulsen höjdes och musklerna fick jobba. Andningsövningarna var också superbra för det är verkligen något man behöver träna på för att få till och det är också väldigt viktigt inför förlossningen. I slutet av passet var det avslappning så man bara fick flyta omkring med flythjälpmedel och blunda, andas och försöka känna sina kroppsdelar. Detta är ju även viktiga delar att träna på för oss som rider, att känna vår kropp och kunna styra över den. Som sagt riktigt bra och jag kan varmt rekommendera det om man är gravid.
 
När man steg upp ur vattnet var det en så sjuk känsla, kändes som att jag vägde 100 kilo och hade glömt bort hur man går. Då förstår man hur mycket lättare man blir i vatten och hur mycket skonsammare det är mot kroppen när man tex. är tung pga graviditet.
 
 
 

6 månader sedan

Kategori: Hund

 
I lördags var det 6 månader sedan Neo lämnade jordelivet och flyttade till hundhimlen. Än idag så fäller jag någon tår nu och då. Det finns inte ord som kan beskriva saknaden och tomrummet. Min älskade, vackra svarte följeslagare.
Saknar den mjuka pälsen, de pussvänliga mungiporna och de fantastiskt snälla ögonen. Saknar hans värme i sängen och mysstunderna på mornarna. Att lägga sig på golvet bredvid honom och bara kramas. Ja, jag saknar till och med tjatandet på promenaderna då han vägrade lyssna för att det "luktade så gott". Jag saknar allt och han kommer alltid vara med mig i hela mitt liv även fast han inte längre finns här fysiskt.
 
Världens bästa hund, hoppas du vilar i frid och har det bättre än bäst för det är du värd alla dagar i veckan, alla minuter om dan i all evighet!
 

Så har hon åkt.

Kategori: Allmänt

I helgen så åkte Bella till Monica och det har gått över förväntan. Hon var väldigt lugn vid lastningen som bara tog någon minut dessutom. Monica hade med sig en häst som resesällskap så för första gången fick hon också åka på "riktigt", alltså själv på ena sidan och fastknuten. Hon hade stått jättelugnt och hade backat ut fint ur transporten. Ätit bra och har fått nya kompisar som är två ston. La Brie har också gjort det bra, gnäggat någon gång emellanåt men det är mest när jag är ute och hon ser mig som hon vill säga att hon är lite missnöjd. Hon äter som vanligt och jag tror det ger sig helt på någon dag. Man kan dock inte låta bli att känna med henne, måste vara hemskt att bli av med sitt barn bara sådär. Gravidhormoner tror jag.
 
Lördagkväll var vi på 30-årsfest och det blev rätt sent så igår blev en riktig slödag men vi har röjt undan för vintern ute på gården i alla fall och sladdat ridbanan en sista gång.
 
I lördags var jag och Camilla på en två timmars skrittur så hästarna var välmotionerade och så även Vidar som föjde med. På kvällen var Vidar hos Camilla och lekte med hennes hundar så han hade också en lugn dag igår och uppskattade att få vara inne och vila större delen av dagen.