LaBrie

Hästar, Landet och Livet - i Medgång och Motgång.

Tråkigt besked

Kategori: Häst

Fick just ett tråkigt besked. Mitt fullblodssto Kicking Jenny som jag köpte som 3-åring måste tas bort nu i dagarna. Hon har varit med om en olycka som gjort att hennes nerver i ryggen har skadats så pass att hon inte kan styra benen som hon ska och dessutom har väldigt ont. Olyckan hände för två veckor sedan och på den korta tiden har hon tydligen hunnit falla ur totalt.
Min fina, fina Jenny som hade så mycket kapacitet men som tyvärr alltid har varit en olycksfågel. Hon hade så mycket energi att hon alltid lyckades skada sig. Det var också därför jag sålde henne för att hon fick så mycket problem med låsningar och muskelskador som gjorde att hon aldrig skulle hålla för den träningen jag ville hålla på med. Hon har sedan december 2008 bott hos Angelica som tagit hand om henne på allra bästa sätt och med mycket tålamod fått tillbaka henne i träning som passar dem båda och då både kunnat hoppa och träna distansritt.
 
Sötaste Jenny som bara fick bli 10 år.
 
 

Att springa fint

Kategori: Häst

Igår kväll kom Monica ut och hjälpte mig att träna hästarna lite inför lördagen. Hon gick med La Brie och jag med Bella och det gick över förväntan. Bella sprang fint vid min sida så jag tror det kommer gå kanon, det var heller inga problem att ställa upp henne. Sen så klart blir det ju en helt annan grej på lördag i ridhus (för första gången) och framför en domare men å andra sidan lär hon ju vara på tåna och springa ännu finare :)
Längtar, ska bli så spännande!
 
Monica följer såklart med så jag har proffshjälp på plats och även Alexandra följer med, det är hon som ska ha La Bries kommande föl.
 
 

Saknar.

Kategori: Häst

Oj vad jag kan sakna denna fina, fina kille ibland.
 
Underbara Dakhar!
 
 
 

Inför fölvisning

Kategori: Häst

Har fått programmet för fölvisningen som går av stapeln på lördag den 31 augusti på Grans i Öjebyn.
Det är sju föl med, varav ett hoppföl. Alla föl utom mitt föl är till salu. Det är väldigt fin stam på alla fölen, både på mammans och pappans sida. Jag tror absolut inte att vi blir något riksföl med denna konkurrens men jag hoppas iaf på bra poäng. Det är svårt att bedömma sitt eget föl men jag tycker ändå att hon är fin och korrekt och om hon visar upp sig med lite spänst så har hon otroligt fina gångarter. Ska bli kul iaf. Det som är mindre kul är att det börjar redan kl 09. Får ju stiga upp före f-n för att båda ska ju knoppas och borstas.
 
 
 
 
Urdrag från programmet, här ser ni vilka föl som ska ställas. Uppmärksamma att två föl är e.Zack som jag valde mellan samt att ett föl är e. Floricello som jag också ville ha. Ska bli riktigt kul att se dessa föl, inför framtida betäckning.

För lite ridning.

Kategori: Häst

Hur vet man att man rider för sällan?
Jo, när man får rövsår av att rida 30 min trots sköna byxor och sadel.

Har varit och ridit stoet som jag ska låna i höst. Mycket trevlig häst! Vi kom väldigt bra överens och båda jag, ägare samt Karro tyckte det såg bra ut. Kommer bli kul. Hon kommer i slutet på nästa vecka.

Långhelg och separationsångest

Kategori: Hund

I eftermiddag åker jag och Christoffer till Stockholm där vi stannar till lördag morgon då vi fortsätter till Dalarna för en släktträff. Jag åker hem på måndag eftermiddag men Christoffer ska stanna i Stockholm och jobba resten av nästa vecka. Ska bli jätteroligt och jag har sett framemot det här länge.

Vidar ska vara hos Sanne som äger Neos bror Zorro och deras yngre flat Bonus. Han kommer att ha det väldigt bra men jag fick otrolig separationsångest och började nästan gråta när jag lämnade honom. Älskade hund och blödiga matte. Det är bara några dar men jag saknar honom redan när jag tänker på att jag inte får pussa på hängläpparna på flera dagar. Huvva, vad man kan bli sårbar av en hund.

Kvalitetstid

Kategori: Häst

Ikväll har jag och flickorna myspyssel. Eller ja, Bella har fått avmaskning så hon tyckte väl det var sådär mysigt. Men det gick hur bra som helst i alla fall. Efter det så har båda blivit borstade. Bella skulle träna på att stå stilla på gången och det funkade ett tag sen ville hon utforska stallet, dvs nosa och tugga på allt som går.

Sötare än sötast är hon i alla fall.

18 månader krävs

Kategori: Hund

Hade ju tänkt tävla agility med Vidar 1 september i Kalix men igår upptäckte vi att hunden måste vara 18 månader för att få delta och det är han ju inte. Han är 16 månader nu så det blir först efter den 10 oktober som vi får starta. Så nu får vi fortsätta träna och sikta in oss på en två dagars tävling i november i Piteå istället.
 
Igår på kursen tränade vi två banor vilket funkade superbra. Det som var bäst var att vi fick träna på många byten; framförbyte, bakombyte och blindbyte. Mycket bra för mig! Vi behöver fortsatt träna på att ta hindrena i lite olika ordningar och träna lite mer framåtdrivande så att han själv kan ta två hinder rakt efter varandra så att jag inte behöver springa med honom. Träna träna träna, men oj vad roligt det är :)

Ikväll är det dags

Kategori: Allmänt

Så ikväll är det dags för agility igen. Jippie! tycker nog vi båda :-)
Var och tränade i lördags fm också och då lyckades jag komma dit när tävlingsgänget var där så vi fick vara med dme och träna och det gick ju jättebra för Vidar. Vi tränade en Agilityklass 1-bana, snudd på klass 2. Han gör ju allt men sen var det några moment som han tyckte blev lite konstigt tex då man först ska springa runt hindret för att hoppa och sedan springa runt det igen för att ta nästa hinder. Här är det svåra även för mig att röra mig rätt för att underlätta för honom. Det är ju minst lika mycket träning för mig, det är så mycket föraren det beror på och att man ska lära sig att springa och röra sig rätt för att underlätta och vara tydlig samt spara tid och energi. Det är väldigt mycket att träna och tänka på. Men det finns bara ett sätt att bli bättre på: träna, träna, träna!!
 
Slalomen börjar sitta riktigt bra nu. Blir lite fel ibland speciellt om man sprungit några hinder före, då kommer han ibland in fel. Kräver väldigt mycket koncentration men när han vet att han är rätt så bara flyter det och han ser supersportig ut :-). Det är så kul att se när de fattat vad de ska göra, de blir så glada och stolta.
 
Jag skulle vilja påstå att det är världens roligaste hundsportgren! Det är så roligt att göra roliga saker tillsammans med sin hund och den kontakten man får är helt otrolig utan att det blir så strikt.

Två hästar på rymmen

Kategori: Häst

Imorse när jag gick ut för att fodra och ta ut La Brie och Bella så möts jag av att hagtråden är utdragen på gräsmattan. Jag förstod ju ganska fort att så där ligger inte tråden utan att det är minst en häst på utsidan av hagen. Dock var det väldigt lugnt och tyst på gården. Går in i stallet och där står Daim och Sigge och sover i samma box. Det ser ut som ett bombnedslag på både gård och i stall. De har rivit ut hinkar i stallet och ätit upp La Bries morgonfoder. På gården har de dragit omkring som två vandaler och rivit ut skräphög, ätit upp alla mina morotsodlingar och trampat runt på gräsmattan.
Hur som helst så lyckas jag få in dem i varsin box och stänga innan de får för sig att sticka ut genom dörren. Har lagat hagen och ställt ut dem igen, hoppas de håller sig där under dagen nu när tjejerna är ute i hagen bredvid. Måste se över strömmen där ikväll.

Helt otroligt!

Kategori: Allmänt

Jag kommer inte ihåg om jag skrev att när de kollade La Brie på 15 dagar så hade hon två embryon så de gick in och klämde ett och när de kollade henne igen två dagar senare så såg det jättefint ut och de kunde bara se en.
Idag har de kollat henne på 30 dagar och ändå var där två hjärtljud! De låg nu långt ifrån varandra och de gick in och stack sönder den ena. Nu såg de på ultraljudet att den skrympnade ihop så bör det verkligen bara vara en kvar. De ska kolla henne igen på måndag.
 
Veterinären, som är väldigt erfaren inom semin, sa att hon har aldrig varit med om något liknande. Det var som att den hade återuppstått. Jag är inte så förvånade, det är ju La Brie vi pratar om. Hon har väl aldrig bara kunnat vara normal.
 
Inte konstigt att jag tyckt att La Brie har varit lugn sen hon blev dräktig. Två foster och en vilde att ta hand om. En slut ensamstående mamma. Stackarn ;)

Agility

Kategori: Allmänt

Jag och Vidar har börjat en agilitykurs i sommar och han tycker det är så roligt. Och jag tycker det är så roligt att han tycker det är så roligt att vi har så roligt tillsammans. Igår var det fjärde träffen och vi gick igenom de sista hindrena som vi ännu inte gjort. Det blev ganska många hinder och i slutet på passet så hade vi gått igenom alla hinder som finns och Vidar var väldigt slut i bollen, man riktigt såg hur ögonen snurrade. Nåja han sköter sig exemplariskt och går från klarhet till klarhet och kursledaren tyckte att vi skulle anmäla oss till tävlingarna i Piteå i november och starta en hoppklass redan nu i kalix den 1 september.
 
Han är verkligen jätteduktig och jag tror att det här är hans grej. Springa, hoppa, studsa och samtidigt vara lydig - det tycker han är najs ;)
 
 

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Men herregud vad jag har varit dålig på att blogga i sommar. Har inte kännt för det och sen har dagarna bara gått så fort. Tycker inte jag har haft något att berätta heller eftersom jag inte har någon ridbar häst men det stämmer ju inte riktigt. En del har ju hänt i alla fall.
 
La Brie är dräktig, iaf på 15 dygns kontrollen. De ska kolla henne nu på 30 dygn i slutet på veckan. När de kollade henne för två veckor sedan så hade hon såklart två embryon. Haha, allt eller inget. De gick då in och klämde ett och sen kollade de henne två dagar senare igen och då var det bara ett och det såg jättefint ut.
 
Bella växer och växer och tränar och sover. Hon har nu även fått ett pappersnamn samt att passet kom igår. Hon heter nu Zibelle (62) (SWB).
 
 
Ev har jag även en häst på G som jag ska låna under hösten och början på vintern. En hopphäst men som gör MSV-rörelser. Tror det kan bli bra.