LaBrie

Hästar, Landet och Livet - i Medgång och Motgång.

Skidtur

Kategori: Hund

Igår åkte jag och Neo på en skidtur på skaren. Helt underbart, går att åka överallt just nu. Christoffer skulle under inga som helst omständigheter följa med utan tog en joggingtur istället. Anledningen till att han är så anti skidåkning är att ifjol så åkte vi på skidspåret och det var bakhalt samt att det var skräpigt i spåret så det högg i hela tiden. Han var så irriterad efter den åkturen så han sa att han absolut inte skulle åka några skidor i år. Men igår efter att jag hade varit ute så ändrade han sig så idag tog vi en skidtur tillsammans.


När vi åkt några kilometer så dyker det upp en stövare från ingenstans som tar följe med oss. Vi åker runt och försöker hitta någon ägare men icket. Efter en bra stund så bestämmer vi oss för att åka hem då vi väntade främmande. Stövaren hänger på.


Rastlös och energisk som stövare är i allmänhet så blir vi lite less på honom efter ett tag så Christoffer tar med honom i bilen och åker ner till Alvik för att försöka lokalisera någon ägare. När det gått en 30 minuter så kommer det en man och går på vägen bakom oss. Ägaren såklart. Han hade då varit ute i tre timmar sammanlagt och tillslut när han gått runt i skogen och letat hunden ett bra tag så chansade han och gick upp till oss.
Löste sig ju bra tillslut. Christoffer kom hem och körde hem hund och ägare till Långnäs. Väldigt fin hamiltonstövare faktiskt, inte riktigt min ras men fin ändå.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: