LaBrie

Hästar, Landet och Livet - i Medgång och Motgång.

Sjukläg(r)et

Kategori: Allmänt

Bellas sår verkar bara ha varit ett skitsår som blivit lite infekterat, varken djupt eller fult när det blev tvättat ordentligt. Dock fick veterinären droga henne ganska mycket innan vi fick tvätta såret, allt ska alltid överreageras med föl. Stegras och försöka fly. Hur i hela fridens namn jag ska lyckas ta bort bandaget och ev. även få dit ett nytt kommer att bli en intressant upplevelse.
Nåja skönt att det inte var något värre i alla fall.
 
Tant-Vivi åkte till Finland igår för undersökning av hennes ben (tillsammans med sin ägare). Hon har ju haft problem med detta ben tidigare och har typ en felställning i det pga felskoning under många års tid. De hade undersökt henne i 4 timmar och tagit X-antal röntgenbilder och egentligen kan de inte hitta något. Efter bedövning av kota och strålben blev hon bättre så de har sprutat henne och nu ska hon skrittas i 4 veckor. Alltså är inte detta något nytt utan hon hade kunnat få detta när som helst eftersom benet har strulat med värme och svullnad under en längre tid. Hon brukar tydligen reagera lite efter skoning och nu blev det dessutom lite härjigt i hagen med halt underlag mm. Den där kotan är lite känsligare för vridning och liknande.
 
Så, så är hästläget på farmen just nu. Skönt att det inte var något värre med Bella. Också skönt att det inte var helt kört för Vivi men tråkigt att  det mest blir skritt för oss den tid hon kommer vara hos mig.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: