LaBrie

Hästar, Landet och Livet - i Medgång och Motgång.

Kul.

Kategori: Häst

Kul att två av mina tre hästar är skadade.
Den sista beteshästen åkte i söndags så då blev Daim själv i hagen så han släpptes in till tjejerna. Det har gått bra men han och Winjette har haft någonslags muskelmätartävling om La Brie ocvh Bella emellanåt. Inte att de har gjort illa varandra men sprungit en del. Och i och med regnet så har det också blivit halt. Så Winjette är nu halt i travem på vänster fram samt varm och gallig. Bella har ett sår på höger fram som bara har sett ut som ett skrapsår men nu på morgonen var hon ganska rejält svullen, öm och såret gult! Dessutom var hon väldigt stel på det benet när jag skulle släppa ut dem så jag vände och de får stå inne idag.
Veterinären kommer (mest troligt) idag och ska vaccinera både Winjette och Bella så då hoppas jag att hon kan kolla på Bellas ben också och att vi kan tvätta ur det rejält. Börjar nu vara rädd att det kanske är ngn lite spricka eller nått om det är så att hon hamnat mellan hästarna och fått en spark (?).
La Brie däremot hon är hel och frisk. Hon som alltid brukar göra illa sig mest och som det dessutom inte hade varit hela världen om hon gjort sig illa nu heller.
 
De har nu i alla fall fått flytta till vinterhagen så är det lite bättre underlag samt mer vindskyddat då Bella har fryst ganska mycket sista dagarna i regn och blåst. Då har de ju dessutom vindskyddet att gå in och lägga sig i.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: