LaBrie

Hästar, Landet och Livet - i Medgång och Motgång.

Mycket bättre.

Kategori: Allmänt

Veterinären tyckte Vidar var mycket bättre bar av att titta på honom. Bättre i hull, päls och temperament. Proteinvärdet hade stabilisera sig och låg inom normalvärdet även om det var i den lägre delen av skalan.
De har skickat iväg träckprov och ett bakteriprov som vi får svar på nästa vecka.
Att han fortfarande är lite lös i magen till och från kan bero på att tarmen inte har läkt, det kan ta 6-8 veckor sa hon. Det kan också vara så att det är någonting kroniskt så om det inte är bra om en månad (då vi ska dit igen) så ska de göra en gastroskopi och/eller sätta in kortison udner en period. Jag frågade henne om det visar sig vara kroniskt om det då är genetiskt/ärftligt och det trodde hon inte om det inte är så att det är fler syskon som också drabbats av det. Utan mest troligt är det någon yttrepåverkan som orsakat problemen i så fall. Det var ju skönt samtidigt som det känns för djävligt att han fått i sig något som orsakar allt detta, om man bara visste vad..
 
Hur som helst så skulle vi nu ta ut ena medicinen, den som lugnar illamående och kräkningar eftersom att det har stabiliserat sig. Sen inväntar vi provsvaren och annars har is i magen och hoppas att tarmen reparerar sig här framöver.
 
Vi skulle fortsätta med färskfodret eftersom han verkar fungera på det (både mage och aptit) och så ska vi tillföra ett fibertillskott som vi fick med oss hem eftersom färskfoder har mindre fibrer i sig vilket i sin tur är viktigt för tarmen så den får jobba och ta upp den vätska som kroppen behöver.
 
Älskade hund, så skönt att det går åt rätt håll i alla fall!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: