LaBrie

Hästar, Landet och Livet - i Medgång och Motgång.

Träningen

Kategori: Häst

Herregud vad allt flöt på bra igår. Jag hade gott om tid och ingenting strulade innan vi åkte iväg. Till och med den nya höbalen i hagen gick bra, brukar annars alltid vara någon frusen del som måste slitas lös och så ramlar hela ytterlagret av och det medför att nätet blir ett helvete att få på plats.

Träningen gick också bra förutom att Dakhar verkade ha lite träningsvärk eller nått i vänster bak som bara märktes i galoppen då jag krävde mer samling och i övergången till trav. Då stannade han upp och slog lite med huvudet. Så utifrån detta så blev det mest travarbete med fokus på öppnor och slutor. Vilket fungerade superbra. Han spårade bra hela passet och blev inte alls skev, speciellt inte i vänster varvet som är det varv som brukar vara värst. Och det är nog detta som är roten till att han var lite öm i bakdelen för det verkar som att jag nu automatiskt rider honom rak utan att veta om det och då arbetar han ju också rätt och sätter bakbenen under sig. Stretchade och linimenterade honom efteråt. Blir att ta det lite lugnt några dagar och bara jogga och stretcha så han håller sig mjuk. Idag blir det nog bara en promenad tror jag.

Fina Dakhar, han är en sån arbetsmyra. Han försöker alltid och vill så mycket och då tar han ibland i så mycket att han gör det jobbigt och komplicerat för sig själv. Han är så söt.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: