LaBrie

Hästar, Landet och Livet - i Medgång och Motgång.

Det här med "förstå-sig-påare"

Kategori: Allmänt

Alltså kvällens ridtur bjöd på ett möte av en lastbil på en skogsväg. La Brie är inte speciellt rädd av sig och litar ganska mycket på mig numera så hade gubben bara stått still där på sidan av vägen och låtit bli att starta motorn och kört mot oss så hade vi bara kunnat gå förbi. Men nä då. Precis när vi börjar komma fram till lastbilen så slår han på motorn och helljusen och kör mot oss och börjar ropa att vi ska vända tillbaka "för hästar tycker inte om att gå förbi lastbilar". Konstigt!?! Så ja, för fridens skull så vänder vi tillbaka och hade kunnat trava så det hade gått lite fortare men nä då kör han 20 meter bakom hela vägen och gasar och pyser. Vilket gjorde att vi inte vågade börja trava med risk för explosion. Så det vara bara att skritta med inslag av passage hela vägen. Hade han bara väntat lite så hade han ju kommit ut från vägen betydligt tidigare. Suck. Nåja är rätt nöjd med hästen som ändå sköter sig trots detta.

Ikväll hörde en kvinna av sig som sökte plats för sin ponny. Dock kände jag igen namnet och tyvärr har jag blivit varnad för denna kvinna som varken betalar hyra eller tar hand om sin häst. Det är tråkigt att det är dessa som hör av sig bara, tur i oturen så hade jag ju referenser denna gång.

Kommentarer

  • Ingela R säger:

    Jag skulle ha skjutit karln, i ren ilska!

    2012-01-27 | 21:51:13
  • Karin säger:

    Ja bara man haft ett gevär med sig:) Tjänade dock inget till att bli arg. Var ju mest han som förlorade (tid) på att bete sig på detta sätt.

    2012-01-30 | 08:18:09
    Bloggadress: http://labrie.blogg.se/

Kommentera inlägget här: